loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'da toplu sözleşme sevinci

Karşıyaka'da toplu sözleşme sevinci
Tarih: 16.08.2013 - 17:11
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, 296 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı...

Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, 296 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Belediye Başkanı Cevat Durak, DİSK Genel İş Genel Başkanı, Kani Beko, Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin, Kent AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Metin Karadayı toplu sözleşmeyi düzenlenen törende imzaladı. Belediyenin Latife Hanım Mahallesi’ndeki şantiye tesislerinde gerçekleştirilen törene Kent AŞ çalışanları, Belediye Meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Göreve geldiğim günden bu yana 16 kez toplu sözleşme imzaladım. Hepsi masa başında anlaşma ile sonuçlandı, hiçbir sorun yaşamadım. Biz emeği seviyoruz“ dedi.

Belediye başkanlarının toplu sözleşmelerde bütçe dengesine de dikkat etmesi gerektiğini belirten Başkan Durak, “Çıkıp ‘hadi verdim gitti’ demekle olmaz. Ben de emekleyerek geldim. Kuru ekmeği ıslatıp yiyerek geldim. O günleri de unutmadım. Baba parası ile havadan gelmedim. Büro temizleyerek, tırnağımla kazıyarak buraya geldim. Ödeyebileceğimiz rakamlarda uzlaşma sağlandı. KENT AŞ‘nin sağlıklı yürümesi gerekiyor. Çalışan arkadaşlarımdan da işlerine sahip çıkmalarını istiyorum” diye ekledi.

DİSK Genel İş Genel Başkanı Kani Beko’da konuşmasında sendikalar olarak her zaman toplu iş görüşmelerinin masada anlaşma ile sonuçlanmasından yana olduklarını belirterek, “Bugün Karşıyaka’da işçilerin bayramı. Kardeşim, dostum Cevat Durak’a teşekkür ediyorum. Kendim Karşıyakalıyım. Buraya geldiğimde mahalleleri temiz ve bakımlı buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum“ dedi.

Genel İş 5 Nolu Şube Başkanı Naci Çetin de konuşmasında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın olumlu yaklaşımı ile toplu sözleşmenin imza altına alındığını belirterek, “Bu güne kadar Başkanla el ele yürüdük, bundan sonra da birlikte yürüyeceğiz“ dedi.

KİM NE KADAR ZAM ALDI?
Genel İş Sendikası ile Karşıyaka Belediyesi arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre çalışanlara ilk yıl yüzde 14 oranında zam verildi. İkinci yıl ise enflasyon artı 4 puan zam uygulanacak. Yeni düzenlemeye göre düz işçi ücretleri net 1290 TL’den 1469 TL’ye, vasıflı işçi 1307 TL’den 1485 TL’ye, şoför ve operatörler ise 1317 TL’den 1497 TL’ye çıktı. Riskli gruplarda çalışan işçiler ayrıca her ay 145 TL fark alacak. Tüm çalışanlara ayrıca her altı ayda bir maaş ikramiye, bayramlar ve yılbaşında 265 TL gıda yardımı alacak. İkramiye ve sosyal hakların aylık ortalaması çalışanlara 255 TL olarak yansıyacak.

Karşıyaka Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, 296 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları