loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'da yeniden geri dönüşüm atıkları evlerden toplanıyor

Karşıyaka'da yeniden geri dönüşüm atıkları evlerden toplanıyor
Tarih: 06.03.2013 - 11:55
Kategori: Yerel

Karşıyaka’da ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması kampanyası tekrar başladı...

Karşıyaka Belediyesi’nin 2004 yılından bu yana devam eden uygulamasına, geri dönüşüm atıklarını evlerden toplayan firmayla sözleşmenin sona ermesi nedeniyle kısa bir süreliğine ara verilmişti. Yola 1 Mart 2013 tarihinde itibaren yeni bir firmayla devam eden Karşıyaka Belediyesi, uygulamayla 9 yıl içinde 7 bin 405 ton atığın geri dönüşüme kazandırılmasını sağladı.

Karşıyaka Belediyesi’nin yapılan anlaşmayla özel bir firma aracılığıyla hayata geçirdiği uygulamada, cam, metal plastik, kağıt, karton gibi geri dönüşüm atıkları evlerde plastik torbalara ayrıştırılıyor. Apartman girişlerine bırakılan torbalar buralardan, daha önceden belirlenen günlerde ekipler tarafından toplanarak, geri dönüşüm tesislerine götürülüyor.

Geri dönüşüm konusunda 9 yıldır örnek gösterilecek başarılı bir uygulamaya imza attıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Karşıyakalı hemşerilerimiz bu konuda oldukça duyarlı… Onların göstermiş olduğu özen bizim de başarılı olmamızı sağladı. Evsel atıkları geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılması konusundaki çabamıza vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgi bizi de çok daha titiz davranmaya sevk ediyor. Bu nedenle de, hiçbir şeyin aksamadan yürümesi ve saha sağlıklı işlemesi için çalışıyoruz” dedi.

Uygulama ile ilgili şikayet ve öneriler, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün 0 232-363 13 31’den 243 dahili numarası veya Halkla İlişkiler Mavi Masası’nın 0 232-399 40 05 numaralı telefonundan iletilebilir.  


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları