loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyakalılar başkanlarını akşam çayında ağırlıyor

Karşıyakalılar başkanlarını akşam çayında ağırlıyor
Tarih: 14.06.2013 - 12:00
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, akşam çayı için Karşıyakalıların kapısını çalıyor...


Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, akşam çayı için Karşıyakalıların kapısını çalıyor. “Beni sokakta gören hemşerilerim hep çaya davet ediyordu. Talep çok olunca, küçük sokak toplantıları düzenleyerek, onların bu taleplerini yerine getirmek istedik” diyen Başkan Durak, Haziran ayının ikinci yarısında, 10 ayrı sokak ve sitede gerçekleştirilecek “akşam çay”ında vatandaşları dinleyecek.

“Akşam Çayı” toplantılarının ilkinde, Yalı Mahallesi’nde Soyak Sitesi’ne giden Başkan Durak, site sakinleriyle çay içip, Karşıyaka’yı konuştu. Fen İşleri, Temizlik, İmar, Ruhsat, Çevre, Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürleri ile birlikte katıldığı toplantıda site sakinlerinin sorunlarını da dinleyen Başkan Durak, “Benim önceliğim çalışmak. Önemli olan, hizmetin size ulaşmasıdır. Her sabah sokakları geziyorum. Çalışmaları denetliyorum. Eksikleri tespit ediyorum. Beni sokakta gören herkes çaya davet ediyordu. Davetleri tek tek karşılamak mümkün olmayınca, böyle toplantılar yapalım, tüm sokak, site sakinleri katılsın, diye düşündük. Sorun ve şikayetleri dinleyip, çözümlere yönelik önerilerinizi dinleyip, çözümü de burada ortak bulabileceğiz. Şikayetlerin büyük çoğunluğu Belediyemiz dışındaki kurumlara yönelik oluyor. Ancak onları da dinleyip, takibini yaparak, sorunları çözmeye çalışacağız“ dedi.

Başkan Durak’ın sitelerine yaptığı ziyaretten çok mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, “Kendi aramızda, çevremizle ilgili yapılabilecek çalışmalar konusunda sürekli konuşuyoruz. Bu düşüncelerimizi aktaracak doğru kişilere her zaman ulaşamıyoruz. Başkanımızın bizi ziyaret ederek, bu görüşmenin sağlanması bizleri mutlu etti. Başkanımıza teşekkür ediyoruz“ diye duygularını dile getirdi.

Göreve geldiğinde Mavişehir’in çevresinde gecekondular olduğunu belirten Başkan Durak, “Bu binaların olduğu yerler baraka türü gecekondular ile doluydu. Boş alanlara da kaçak moloz ve çöpler atılıyordu. Öncelikle kentsel dönüşüm projesi ile 800 konutu boşalttık. Şimdi buraları İzmir’in en güzel yerleri oldu. Diğer eksiklikleri de adım adım gidererek, sorunsuz bir yaşam ortamı oluşturmaya çalışıyoruz“ dedi.

Başkan Durak’ın Karşıyakalılarla “Akşam Çay”ı buluşmaları yaz sonuna kadar devam edecek. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları