loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'lılar Karbis'i sevdi

Karşıyaka'lılar Karbis'i sevdi
Tarih: 21.01.2013 - 16:43
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi’nin “Karşıyaka Bisiklet Kiralama Sistemi” KARBİS gün sayıyor...

Tanıtım amacıyla ücretsiz deneme süreci uygulaması büyük ilgi gören KARBİS’in resmi açılışı 25 Ocak Cuma günü saat:11.00’de Karşıyaka Vapur İskelesi önünde yapılacak.

Türkiye’nin en uzun bisiklet yollarından birine sahip olan Karşıyaka’da bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla hazırlanan KARBİS’e deneme sürecinde bir hafta içinde 540 kişi kayıt yaptırdı. Karşıyaka Belediyesi tarafından sahilde 7 noktada oluşturulan istasyonlarda 60 bisiklet bulunuyor. Sabah işlerine gitmek için vapura ulaşımda otobüs gibi ulaşım araçlarını kullananlar ya da sahilde gezinti yapmak isteyenler bu istasyonlardan, sisteme anında kayıt yaptırarak, bisiklet kiralaya bilecek. İstasyonlardaki kiosklara bilgilerini giren vatandaşlar, cep telefonlarına mesaj olarak gelen şifrelerle bisiklet kilitlerini açacak. Vatandaşlar, kullanım sonrasında, bisikletleri uygun istasyonlara bırakırken ise, şifrelerin iptal edecek. Güneş sistemi ile çalışan bisikletler, kamera ve çiplerle takip edilecek.

KARBİS’de sistemin düzenli işlemesi için kurulan özel bir ekip, gün içerisinde istasyonları dolaşarak, gerekli durumlarda, bisikletlerin dengeli bir şekilde istasyonlara dağılımını sağlayacak. 

Avrupa kentlerinde çok yaygın olan bisiklet kullanımını Karşıyaka’ya entegre etmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Hemşerilerimiz artık, Alaybey’den Mavişehir’e kadar bisikletle ulaşım sağlayabilecek. Bisiklet kullanımının artması, Karbon salımını düşürmeye yönelik çalışmalarımıza da katkı koyacak. Daha sağlıklı bir Karşıyaka için bu projenin başarılı olmasını çok önemsiyoruz” dedi. 

Karşıyaka Bisiklet Kiralama Sistemi (KARBİS) 25 Ocak 2013 Cuma günü saat:11.00’de Karşıyaka Vapur İskelesi’nde düzenlenecek törenle Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından hizmete açılacaktır. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları