loading
close
SON DAKİKALAR

Karşıyaka'nın temizlik anlayışına yeni soluk

Karşıyaka'nın temizlik anlayışına yeni soluk
Tarih: 24.07.2013 - 13:02
Kategori: Yerel

Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşler Binası, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de katıldığı törenle hizmete girdi...

Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşler Binası, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in de katıldığı törenle hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak 9 yılda 300’ün üzerinde projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Daha Temiz Bir Karşıyaka’nın merkez üssü olacak bu tesisle, sadece temizlik araç ve gereçlerimiz için bir bina yapmadık. Aynı zamanda, bilinçli, yaptığı işin ehli bir ‘Temizlik Ordusu’ da yaratacağız” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, Başbakan’a, “Yüzde 10 barajını düşürelim” çağrısında bulundu.

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde yaptırılan Temizlik İşleri Binası’nın açılış törenine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in yanı sıra, CHP İl Başkanı Ali Engin, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Karşıyaka Belediyesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, “Ranta değil halka yönelik projeler tam da burada uygulanıyor “dedi. AKP’li belediyelerin olduğu kentlerde sosyal hayatın olmadığına da dikkat çeken Tekin, “Birçok arkadaşımızın CHP’nin iktidar olmadığı yerlere gidin. Kent değil köy göreceksiniz. Şehirler sosyal yaşamı ile var olur. Bütünşehir, Büyükşehir gibi yerlere gidin sosyal yaşam neredeyse sıfır. İnsanlar cehennemi görmeden cennete inanmaz. Oralara gidin ve görün. CHP’nin iktidar olduğu yerlere de gidin. Eskişehir 24 saat yaşıyor. İstanbul’da CHP’li belediyeler olmasa köy olur. Benim siyaset yapan arkadaşlarımın bunları görsün” diye de ekledi.

Yerel seçim öncesi adaylık sürecine de dikkat çeken Tekin, “İddianızı çelme atarak, arkadaşlarınıza pranga atarak yaparsanız partiye zarar verirsiniz. Her türlü nezaket kuralları içinde yarışabilirsiniz” dedi.

İstanbul’da rant ve imar planlarına karşı 160’a yakın dava açtığını hatırlatan Tekin, “Yargı mensuplarının hiç birisi imar mevzuatını bilmez. İmar mevzuatını bilen yargıçlar yetişmiyor. Bilirkişi ekipleri üniversitelerden gelirdi. Bilim insanlarının görüşlerine sorulurdu. Üniversitelerin tamamı bertaraf edildi. Kendi bilirkişilerini oluşturdular. Bilirkişi değil film kişi sistemi kuruldu. Tamamen film çeviriyorlar” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın Anaysa değişikliği çıkışına da bir çağrı ile yanıt veren Tekin,
“Bu maddelere siyasi temizliği de eklemeliyiz. Siyasi partiler yasasını değiştirelim, yüzde on barajını düşürelim. Sayın Arınç size sesleniyorum. Yüzde on barajı insafsızlıktır diyen siz değil miydiniz?“ dedi.

Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerin çok önemli olduğunu da vurgulayan CHP İl Başkanı Ali Engin’de konuşmasında 30 yıldır Karşıyaka’da yaşadığını ve son dokuz yıl içinde yapılan çok önemli eserler olduğunu belirterek “Kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum“ dedi.

Açılışlar serisinin önümüzdeki haftalarda da devam edeceği müjdesini veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, törendeki konuşmasında şunları söyledi:

“Bugün bir açılışta daha bir aradayız. Karşıyaka’yı hizmetle buluşturmaya başladığımız günden bu yana, yüzlerce açılış töreninde, bir araya geldik. Her açılış, bizler için, yepyeni heyecanlardı.

Çünkü, Karşıyaka kestiğimiz her bir kurdela ile yeni bir hizmetle buluştu. Bu yıl başlarken, “9 yılda 300 projeyi hayat geçirdik” dediğimizde, inanmak istemeyenler oldu. Yapılanları alt alta sıraladığımızda ise, gözlerine inanmakta zorluk çektiler. Biz de onları haftanın 4 günü alıp, yapılanları gezdirdik. Yine inanmakta güçlük çekenler oldu. “Başkanım, hep zorluklardan bahsediyorsunuz, bunları nasıl başardınız?” diye soranlar oldu. Yanıtımız hep aynıydı: “İsteyince oluyormuş”…
9 yıl önce göreve geldiğimizde; bugünkünün 2 katı yüzölçümü ve nüfusa sahip bir kentin sorumluluğunu taşıyan Karşıyaka Belediyesi, kabiliyet yeteneğini kaybetmiş yapısıyla, hizmet vermekte güçlük çekiyordu. Biz tam kolları sıvayıp, bu yapıya kurumsallık kazandırmaya başlamıştık ki, karşımıza bu kez, iktidarın yasaları çıktı. 5393 ve 5216 sayılı yasaların birbiriyle çelişen hükümleri arasında sıkıştırıldık.

“Zorluklar başarının kamçısıdır” dedik, üstesinden gelmeyi öğrendik. Ancak, bununla bitmedi. Bu kez de, Karşıyaka’yı böldüler. Bu travmanın sancılarını, bugün hala çekiyoruz.

Bunları çok sık dile getirdiğimi biliyorum. Ama, 9 yılda, eski parayla 550 trilyonluk yatırımla, 300 projeyi hayata geçirebilmiş olmanın önemini başka bir şekilde nasıl ifade ederim, bilemiyorum.

Cumhuriyet Halk Partili bir yerel yönetim olma sorumluluğuyla, yaşadığımız kentleri, sosyal demokrasinin, insanı merkezine alan yönetim anlayışıyla, geleceğe taşıma görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.
Bu uğurda, karşımıza çıkartılmaya çalışılan engelleri çok da umursamıyoruz. Biz işimizi yapıyoruz.

Karşıyaka için projeler üretiyor, onları hayata geçiriyor ve hemşerilerimize Karşıyaka’nın keyfini yaşatmaya çalışıyoruz. Ve bu keyfi herkesin yaşaması için çabalıyoruz.

Sayın Genel Başkan Yardımcım,
Bugün, açılışını yapacağımız bu binada, Karşıyakalıların yaşamaktan keyif alacakları bir kent yaratma noktasında, bizim itici gücümüz olacak.

Daha Temiz Bir Karşıyaka’nın merkez üssü olacak bu tesisle, sadece temizlik araç ve gereçlerimiz için bir bina yapmadık. Aynı zamanda, bilinçli, yaptığı işin ehli bir “Temizlik Ordusu” da yaratacağız.

Karşıyakalıları çok daha mutlu görmek bizim hedefimiz. Evlerinden çıktıklarında, kendilerine, kentlerine layık sokaklar görmelerini istiyoruz.
“Çiçek Gibi Bir Karşıyaka” hayalimiz… İşte bu tesis, bugüne kadar yaptıklarımızı, bir adım daha öteye taşıyacak.

Bu tesisin yapımında da hedef, tıpkı diğerlerinde olduğu gibi, salt bir bina yapmak olmadı. Tesis, çevre düzenlemesiyle de, bölgeye artı değer katacak. Bu düzenlemeler çerçevesinde, arkamda bulunan alana 2 bin fidan diktik.
Yani biz, projeleri hayata geçirmek için ağaç kesmiyor, ağaç dikiyoruz. Böyle böyle, 9 yılda, kentimizdeki yeşil alan miktarını, 600 bin metrekareden bir milyon 200 bin metrekareye çıkardık.

Biz, bazı rakamları telaffuz ederken, ezbere konuşmuyoruz. Yapılanlar ortadadır.
Ülkemizde, son aylarda yaşananlar sanırım, bir şeyin daha iyi anlaşılmasına yardımcı oldu. Bir kenti, o kentte yaşayanlara rağmen yönetemezsiniz. Yönetmeye çalışırsanız da, demokrasiden, adaletten, özgürlükten bahsedemezsiniz.
Bir kentin, asıl sahipleri, o kentte yaşayanlardır. Dolayısıyla da, o kentin rantının sahipleri de, yine onlardır. Başkaları değil…

Sosyal demokrat bir belediye olarak, 9 yıldır, sıkı sıkıya bu ilkeye bağlı kalarak, özenle uygulamaya çalışıyoruz. Yarattığımız her bir değerin, Karşıyakalılara ait olabilmesi için çaba harcıyoruz.

Bunda büyük oranda başarılı olduk. Ancak, “7 Kocalı Hürmüz” misali, kentler yaratan merkezi iktidarın açtığı yaraların telafisi, her geçen gün, biraz daha zorlaşmaktadır.

Mavişehir’de yaşanan “kara mizah” örneği durum ortadadır. Ve yaşanabilecek hasarın boyutları, her gün birer birer su yüzüne çıkmaktadır.

Mavişehir, Bakanlığın yaptığı imar planlarıyla, parsel parsel pazarlanmaktadır. Mücadelemizi, açtığımız davalarla sürdürüyoruz. Ancak, bu davaların, yapılan yeni düzenlemelerle, Ankara’da açılıyor olması, takip noktasında sıkıntılar yaratmaktadır.
Bu nedenle de, Sayın Genel Başkan Yardımcım, sizlerden, bu konuda destek bekliyoruz. Biz, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Biliyorum ki, sizler de bizi yalnız bırakmayacaksınız.

Biz, kentsel dönüşüm projelerimizle, Karşıyaka’yı bitişik nizam, beton yığınlarından kurtarmaya çalışırken, bu yapılan tam anlamıyla “cinayet”tir. Karşıyaka’nın kalbine hançer saplanmıştır.

Yeri gelmişken, bir noktaya daha dikkat çekmek istiyorum. Son aylarda, Karşıyaka’da “Kentsel Dönüşüm” adı altında bir komedi yaşanmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanı ile, bazı milletvekillerinin de tanıklık ettiği törenlerle, kent merkezinde bazı binalar yıkıldı. Bilboardlar da, gazetelerde çarşaf çarşaf ilanlar veriliyor.

Evinizin dayanıklılığını tespit ettiriyorsunuz. Riskli bina kabul edilirse, binanız yıkılıyor ve yenisi yapılıyor.

Kentsel Dönüşüm bu değildir. Bunun adı olsa olsa, “Eskiyen binayı yenilemektir”. Çünkü, kentsel dönüşüm dediğiniz kavram, bir bütündür. Bir bölge, sıfırdan planlanır. Sosyal yaşam alanları, otopark, eğitim, sağlık ve yeşil alan eksikliklerini giderecek, yapılaşmadaki çarpıklığı ortadan kaldıracak, yepyeni bir imar hazırlanır. Projelendirildikten sonraki aşama, bu bütüne göre devam eder.
Bugün, Karşıyaka’da Kentsel Dönüşüm adı altında yapılanlar, bunun çok uzağındadır. Mevcut binayı yıkıp, yerine, biraz daha dayanıklı, aynı binayı yaparak, bir kent yenilenmez.

Bunun adı kandırmacadır.

Sayın Genel Başkan Yardımcım, değerli konuklar,

Karşıyaka, 9 yıldır, sosyal demokrasinin ışığında, bir büyük dönüşüm yaşamaktadır. Yapılan hiçbir şey, bir tesadüf değildir, şansın da bir katkısı olmamıştır. Bu başarı, gecesini gündüzüne katan insanların, özverili çalışmalarının ürünüdür.
Bu başarıyı, görmezden gelmeye çalışmak, bu çabayı boşa çıkartma gayretine girişmek, her şeyden önce, Karşıyaka’ya ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanettir.
Bu koltuklarda, onurumuz ve gururumuzla görev yaptık. Partimizin yüzünü yere eğdirmeden, şanlı altı oklu bayrağını, her seçimde biraz daha yukarıya taşıyarak, dalgalandırdık.

Alnımız ak, başımız dik, yolumuza devam ediyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karşıyaka’daki gerçek neferleri, siz değerli partili arkadaşlarıma sesleniyorum:

Gelin; hep birlikte, bir kez daha, yüreğimizi ortaya koyarak, bir zafer daha yazalım.
Bu ülkenin, bu kentin aydınlık yüzlü insanlarının, geleceğe dair umutlarının kahramanları olalım.

9 yılda, neredeyse yoktan var ettiğimiz Karşıyaka’yı sosyal demokrasinin yıkılmaz kalesi yaparak, Anadolu’da “Altıok”a gönül veren milyonların direnci olalım.

Değerli dostlarım, dikkatinizi, bir kez daha çekmek isterim ki;
Ülkemizin içinden geçmekte olduğu dönemde, İzmir’in, özellikle de Karşıyaka, Cumhuriyetimizin de, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de sigortasıdır.
Böylesine önemli bir dönemde, kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Aksine, her zamankinden çok daha fazla çalışmak zorundayız.
Böylesi bir sorumluluğumuz varken; kişisel hezeyanlarımızı, beklentilerimizi, menfaatlerimizi, yarıştırma alışkanlıklarımızı, bir kenara bırakmak ve kenetlenmek zorundayız.

Ve biliyorum ki, bunu başarabiliriz.
Çünkü biz, Cumhuriyeti kuran bir neslin evlatlarıyız;
Çünkü biz, Cumhuriyet Halk Partiliyiz;
Sayın Genel Başkan Yardımcım,
Karşıyaka’da onurla temsil ettiğim partimin, sizin gibi değerli bir yöneticisini, bugün burada ağırlıyor olmanın mutluluğuyla, sözlerimi daha fazla uzatmak istemiyorum.

45 gün içinde gerçekleştireceğimiz bu 3. açılışımıza onur verdiniz.
Karşıyaka’dan yaktığımız, “Sosyal Demokrat Belediyeciliğin Hizmet Şöleni” kıvılcımını, sizlerle birlikte, Anadolu’ya taşıyacağımıza olan inancımla, sizi ve bugün burada bizi yalnız bırakmayan tüm konuklarımızı saygıyla selamlıyorum.

Bir umudum, sen de güzel ülkem,
Bir umudum da CHP’de…
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!
Yaşasın Cumhuriyet!!!!”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Durak , Gürsel Tekin ve protokol hizmete giren binayı gezdi. Gürsel Tekin daha sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte Karşıyaka İş Okulu’nu ziyaret etti. Engellilerin üretime katılması için meslek kurslarının düzenlendiği okulda öğrencilerle ve yöneticilerle de görüşen Tekin daha sonra Karşıyaka’dan ayrıldı.


“TEMİZ KARŞIYAKA” İÇİN “EĞİTİM ŞART” 

Karşıyaka sokaklarına eğitimli süpürgeciler geliyor. Karşıyaka Belediyesi, yeni yaptırdığı binaya taşıyacağı Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde eğitim çalışmalarına ağırlık vererek, sokakta vatandaşa birebir hizmet veren temizlik çalışanlarını eğitecek.

Karşıyaka Belediyesi’nin 2013 yılı yatırımları arasında yer alan Temizlik İşleri Binası açarak daha iyi hizmet üretmeyi hedefliyor. “Arslan yattığı yerden belli olur” diye Belediye Başkanı Cevat Durak, “Biz kendi içimizde temizliği hijyen şartlarda yapamıyorsak, halka vereceğimiz hizmette de zayıf kalırız düşüncesiyle, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz için ayrı bir bina yaptık” diye de ekledi.

Başkan Durak, “Burada her şey kapalı mekanda yapılacak. Araçlarımız burada yıkanacak, temizlenecek. Akaryakıt istasyonu olacak. Seminer salonlarında, Temizlik İşleri personelinin, yaptıkları işin inceliklerinden, vatandaşla diyaloglarına kadar pek çok konuda eğitim çalışmaları olacak” dedi.

Zübeyde Mahallesi’nde 2400 metrekarelik inşaat alanına sahip Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Binası’nda, çalışma ofisleri, temizlik ve çöp toplama araçları için otopark, araç yıkama parkurları, akaryakıt istasyonu, seminer salonları ve bir de kafeterya bulunuyor.

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları