loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal, Ata'sını unutmadı

Kartal, Ata'sını unutmadı
Tarih: 12.11.2012 - 13:58
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kartallılar 10 Kasım'da coşkulu törenlerle Atatürk'ü andı...

Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 74’üncü yıldönümü Kartal’da düzenlenen etkinliklerle anıldı. İlk olarak Kartal Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen törene başta ilçe protokolü olmak üzere siyasi parti ilçe temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının aralarında olduğu çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı. Çelenk koyma töreninin ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalarak iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunduktan sonra tören yerinden ayrılan katılımcılar, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Saffet Simavi İlköğretim Okulu’nun düzenlediği etkinliği izlemek için hazır bulundu. Öğrenciler tarafından sergilenen oratoryo ve müzik dinletileri dinleyiciler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 

Fotoğraflar için tıklayınız

Atatürk’e mektuplar sergisi büyük ilgi gördü

Anma etkinlikleri Kartal Kültür Sanat ve Kent Konseyi Kültür Komisyonun hazırladığı Atatürk’e mektuplar sergisini Kartallılarla buluşturdu. Sergide aralarında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de olduğu çok sayıda aydın, sanatçı, bürokrat, siyasetçi ve Kartallıların Atasına yazdığı mektuplar yer aldı. 


Kartallılar Atasını anlattı

Serginin ardından “Kartallılar Atasını anlatıyor” programında Kartal Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı Türkay Korkmaz yönetiminde Atatürk Oratoryosu sahnelendi. Daha sonra Kuvayi Milliyeci Bilal Balta, Kore Gazisi Şükrü Çevirmen kürsüye çıkarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdi. 60 yaşında olan ve okuma-yazmayı ileri yaşlarda öğrenen Sarıtel Güney de Atatürk için yazdığı şiiri sahnede okudu. 

Programda ayrıca Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Grubu Atabarı halk oyununun sahnede sergiledi. Programın sunuculuğunu yapan Cem Arıkan, şair Hilmi Yağcıoğlu’na ait olan “Ata’dan Son Mektup” adlı şiiri ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Okunan şiirlerden sonra çocuklardan oluşan Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezi Türk Halk Müziği Bağlama Grubu, türküleri salonu dolduran Kartallılarla birlikte seslendirdi.


Etkinliğin sonunda Kartal Belediyesi Başkanvekili Ergun Öztaner, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartallılara olan sevgisi, Kartal’a hizmet vermemin gururunu yaşadığı, sevgi ve saygılarını sunduğunu ifade eden mesajını iletti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları