Kartal'lı veliler, ''Gerici-ırkçı-piyasacı eğitime hayır'' diyerek yeni eğitim sistemini protesto edecekler...
Kartal'lı veliler, ''Gerici-ırkçı-piyasacı eğitime hayır'' diyerek yeni eğitim sistemini protesto edecekler.
Protesto eylemi, 8 Eylül Cumartesi, saat 18:00'de Kartallı Kazım
Meydanı'dan başalayarak Kartal Meydan'ında devam edecek.
Eğitim Sen olarak Gerici – piyasacı 4+4+4 eğitim sistemine 15 Eylül’ de Ankara’ da kitlesel bir mitingle karşı çıkacağız. Bu amaçla 15 Eylül Ankara mitingine kadar İstanbul’da yürütülecek eylem ve etkinlikleri sizlerle de paylaşarak desteğinizi bekliyoruz.
1- Kartal Zekeriya Güçer, Ümraniye Nihat Sami Banarlı, Maltepe Orhangazi …... ilköğretim okullarının İmam Hatip okuluna dönüştürülmesine karşı, etüt-beslenme okullarının kaldırılmasına karşı örgütlenen veliler uzun zamandır imza kampanyalarıyla, etkinliklerle mücadelelerini yürütüyorlar. Velilerimiz 8 Eylül Cumartesi günü çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için İstanbul Öğrenci Velileri İnisiyatifi olarak saat 18.00 de Kartallı Kazım Meydanı’nda buluşarak sanatçı dostların da katılımıyla ( Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu, Erdal Erzincan) Kartal Meydanı’nda bir miting gerçekleştirecekler.
2- 66 aylık çocuklarımızın okul öncesi eğitim kurumları yerine ilkokula gönderilmesi dayatmasına, öğretmenlerimizin mağdur edilmesine ve okulların imam hatip okullarına dönüştürülmesine karşı velilerimizden, öğretmenlerimizden dilekçeler ve imzalar topluyoruz. Bu imzalar ve dilekçelerle 10 Eylül Pazartesi saat 12.30’da bütün demokratik kitle örgütleri, Siyasi partilerin katılımıyla Sultanahmet Meydanı’nda toplanıp İstanbul Valiliğine yürüyoruz.
3- 15 Eylül 2012 Ankara mitingi öncesi 4 koldan Büyük Öğretmen Yürüyüşü’nü başlatarak Ankara’ya yürüyoruz. İstanbul’a gelecek yürüyüş kolu 11 Eylül 2012 Salı günü Çanakkale’den yola çıkacak,12 Eylül Çarşamba günü saat:12.30’da Galatasaray Meydanı’nda toplanarak yürüyüş düzenlenecek, sonrasında yürüyüş kolu Kartal’da Ahmet Şimşek Koleji önünde karşılanacak, saat:15.00’da toplanma ve yürüyüş gerçekleştirilecektir.
Vişne Haber Ajansı