loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal'da Erdal Eren anması

Kartal'da Erdal Eren anması
Tarih: 14.12.2012 - 13:49
Kategori: Yerel

CHP Kartal Gençlik Örgütü 13 Aralık 1980 günü idam edilen Erdal Eren için anma etkinliği düzenledi...

CHP Kartal Gençlik Örgütü 13 Aralık 1980 günü idam edilen Erdal Eren için anma etkinliği düzenledi.

Etkinlikte Erdal Eren’in hayatı, dönemin siyasi olayları ve Erdal Eren’in tutuklu kaldığı süre boyunca yaşadığı olayları ve acıları geniş kapsamlı bir şekilde anlatıldı.

Söz alarak kısa bir konuşma yapan Gençlik Örgütü Lise Komisyon Başkanı Eren Yüceboy; 1980 döneminde oynanan oyunların günümüzde de aynı şekilde oynandığını senaryonun, rollerin, repliklerin aynı olduğunu sadece oyuncuların değiştiğini ancak, gençlerin inançlarını hiç yitirmediklerini o günden bugüne hala sol yumrukların hava da faşizme karşı omuz omuza savaştıklarını vurguladı.

Etkinlik sonunda açıklama yapan CHP Kartal Gençlik Örgütü Başkanı Ozan Gökdemir;

''Dün cezaevlerinde binlerce insanın celladı olanlar bugün Silivri dediğimiz o büyük tiyatro çadırında aynı oyuna devam ediyorlar. Dün ‘’Asmayalım da besleyelim mi?’’ diyen zihniyet bugün ‘’İdam cezası gelmelidir.’’ Diyen zihniyetle aynıdır. İleri demokrasi aslında geri giden bir demokrasiyi işaret etmektedir.

Ancak bizler yılmadan, yıkılmadan faşizm kurşunuyla yere düşen her devrimci yüreğin elinden bayrağı devralarak ve daha da güçlenerek yürüyoruz'' dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları