loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal'da Tiyatro Sanatı Destekleniyor

Kartal'da Tiyatro Sanatı Destekleniyor
Tarih: 21.11.2012 - 19:12
Kategori: Yerel

Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu yeni dönem eğitimlerine başladı...

Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu yeni dönem seçmelerinin ardından derslerine başladı. Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım tarafından verilen derslerde öğrenciler, iki yıllık eğitimin ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Kartal Belediyesi onaylı sertifika almaya hak kazanarak mezun oluyor.

Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan ve on bir yıldır belediye bünyesinde çalışmalarına devam eden Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu programında ilk yıl farkındalık, ikinci yıl ise sahne bilgisi, diksiyon, Beden Dili, Geleneksel Türk Tiyatrosu, Tiyatro Tarihi ve Oyun Sahneleme eğitimlerine yer veriliyor.

Bu güne kadar 627 mezun veren Kartal Belediyesi Drama ve Tiyatro Okulu, çok sayıda sanatsal ve akademik düzeyde başarılara imza attı. 

Okul, başta güzel sanatlar ve devlet konservatuarı olmak üzere pek çok kuruma öğrenci yetiştirmeyi sürdürüyor. Çok sayıda usta tiyatro sanatçısını Kartal’da ağırlayan, birçok oyunun Kartal’da sahnelenmesinin önünü açan Kartal Belediyesi Tiyatro ve Drama Okulu önümüzdeki dönemde de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları