loading
close
SON DAKİKALAR

Kartal'da yerinde dönüşüm

Kartal'da yerinde dönüşüm
Tarih: 24.11.2012 - 14:03
Kategori: Yerel

Kartal'da yerinde dönüşümün temeli atıldı...

Kartal Belediyesi öncülüğünde Yakacık Yeni Mahalle Poyraz Sokak’ta yerinde dönüşüm için temel atma töreni düzenlendi.

Yakacık’ta gerçekleşen törene, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İstanbul Cumhuriyet İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, kat malikleri ve Kartallılar katıldı. Temel atma töreni öncesinde konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, seçim bildirgesinde yer verdiği yerinde dönüşüm anlayışına değinerek “Bugün çok önemli bir gün. Sonuçları neticesiyle çok büyük bir gündür. Biz göreve gelmeden önce herkes ‘Yakacık’ta ne olacak diyordu?’ ‘Evlerimizin tapularınız nasıl alacağız?’ diye düşünüyordu. Belediye Başkanı olduktan sonra bir baktık ki gerçekten Yakacık’la ilgili özel projeler yapılmış. Niyet, bu arkadaşların buradan gitmesidir. Burada oluşan imar hakkının birileri tarafından kullanılmasıdır. Yani rantsal bir dönüşümün sağlanması. Biz göreve geldiğimizde o zamanki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’a bina temeli attırabilirdik. Ama Yakacık Meydanı’nda tapu dağıtım töreni yaptık. Şimdiki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla ikinci tapu dağıtım törenini de yaptık. Tapu dağıtımıyla, mülkiyet sorunları çözüldü. Seçim bildirgesinde yer verdiğimiz kimseyi yerinden etmeden yerinde dönüşümü sağlayacağımızın net kanıtı bugün burada oluşmuş oldu. İmar sorunu, mülkiyet sorunu çözüldüyse orada artı bir değer var. O artı değeri oradaki halk kullanıyorsa bu artı değerdir. Ancak oradaki artı değeri birileri toplayıp, enkaz bedelini başka yerlere yollayıp, bunu da birileri kullanıyorsa işte onun adı, rantsal dönüşüm ve kentsel sürgündür. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı olarak partimin verdiği ilkeler doğrultusunda, verdiği güç doğrultusunda bunu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 



“Vatandaş yerinden edilmeden”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr Altınok Öz’ün konuşmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı söz aldı. Salıcı konuşmasında, kentsel dönüşümün ranta açıklığına dikkati çekerek “Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı için ve Kartal’da benzer sorunları yaşayan bütün yurttaşlarımız için büyük bir adım atıyoruz. Durum çok nettir. Ortada daha önce tapusu olmayan bir yer vardı. Önceki Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal, sonra şimdiki Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dağıtmış olduğu tapular var. Bütün bu süreçleri hazırlayan sosyal demokrat bir belediye başkanı var. Önce yurttaşlarımız tapularını alıyor. Sonra yaşadıkları mekânı daha iyi bir hale getirmek için yerinde dönüşümü sağlıyor. Bu tapular olmasaydı bu dönüşüm olmazdı. Vatandaşımızı yerinden alıp başka bir yere göndermiyoruz. Roman vatandaşlarımızı aldılar Sulukule’den Kayabaşı’na götürdüler. 612 aile vardı. O 612 aileden sadece 12 aile kaldı. Çoğu döndü. Şimdi ne artık Sulukule’de evleri ne de Kayabaşı’nda mülkleri var. O vatandaşlarımızı mülksüzleştirdiler. Bizim yaptığımız ise tam tersidir. Vatandaşlarımız bir araya geliyor, müteahhitle anlaşıyor. Sonucunda hem evine hem de emsal artışına sahip oluyor.

Salıcı, kentin rantla olan ilişkisi üzerine dikkati çekerek, “Bu şehir rant yeridir. Biz şehirden gelen rantı vatandaşa döndürüyoruz. Bütün yurttaşlarımızdan rica ediyorum. Kendi malınıza sahip çıkın. Kendi tapularınıza sahip çıkın. Evinizi yıkacağız, size yeni bir ev yapacağız siz de zengin olacaksınız zihniyetine kanmayın. Yoksa İstanbul bir mağdurlar şehrine dönüşecek. Bunu şu anda Okmeydanı’nda yapmaya çalışıyorlar. En son Maltepe’de onların yapmış olduğu binaların nasıl kaydığını gördük. Bugün Kartal’da yapılan şey tam bir sosyal demokrat anlayışın örneğidir. Kartal’da yerinde dönüşüm gerçekleşiyor. Biz bu tür olumlu projelerin hepsinin arkasındayız. Belediye başkanımızın arkasındayız” dedi. 

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İstanbul CHP İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı ve Kartallılar temel atma töreninin yapılacağı alana geçti. Başkan Öz, İl Başkanı Salıcı, parsel sahipleri ve müteahhitlerle birlikte temel atma butonuna basarak yerinde dönüşüm atılımını başlattı. 

Kartal Belediyesi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları