loading
close
SON DAKİKALAR

Kasım ayında 29 kadın öldürüldü, 10 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

Kasım ayında 29 kadın öldürüldü, 10 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi
Tarih: 03.12.2020 - 09:00
Kategori: Kadın

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre kasım ayında 29 kadın erkekler tarafından öldürüldü. 10 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kasım ayı raporunu yayınladı.
 
Rapora göre, kasım ayında 29 kadın cinayeti işlendi, 10 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 29 kadından 15’inin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 1’i ekonomik, 13’ü de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü. 15 kadının ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.
Platformun raporu şöyle:
"Kasım ayında öldürülen 29 kadının 10’u evli olduğu erkek, 5’i birlikte olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si akraba, 2’si babası, 1’i kardeşi, 1’i oğlu, 2’si tanıdık birisi tarafından öldürülmüştür. 1 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu tespit edilememiştir.
Kadınların 20’si evinde, 4’ü sokak ortasında, 3’ü iş yerinde, 1’i de arazide öldürülmüştür. 1’inin öldürüldüğü yer tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 69’u evlerinde öldürüldü.
18’i ateşli silahlarla, 8’i kesici aletle, 3’ü de boğularak öldürüldü. 
Bir süredir raporlarımızda da açıkladığımız gibi intihar veya doğal ölüm gibi sunulan şüpheli kadın ölümleri ve şüpheli bir şekilde ölü bulunan kadın sayısında pandemi süreciyle birlikte çok ciddi bir artış yaşanmaktadır. Şüpheli kadın ölümleri, maalesef kadın cinayetlerinden daha da zorlu olabilmektedir. Kadınların öldürülüp öldürülmediği, gerçekten kaza ile mi öldükleri, kadınların toplumsal cinsiyet temelli öldürülüp öldürülmediği (kadın cinayeti olup olmadığı), intihar edip etmedikleri veya intihara sürüklenip sürüklenmediklerinin açığa çıkarılması gerekmektedir."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları