loading
close
SON DAKİKALAR

Kassam Tugayları: İki ABD'li esiri insani gerekçelerle serbest bıraktık

Kassam Tugayları: İki ABD'li esiri insani gerekçelerle serbest bıraktık
Tarih: 20.10.2023 - 21:47
Kategori: Dünya

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Katar'ın çabalarına yanıt olarak iki ABD'li esiri (anne ve kızı) insani gerekçelerle serbest.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Katar'ın çabalarına yanıt olarak ABD'li anne ve kızını serbest bıraktıklarını belirtti.

Ebu Ubeyde, "Bu yaptığımız, ABD'ye ve dünyaya, ABD Başkanı Joe Biden ve onun faşist yönetiminin iddialarının asılsız olduğunu göstermek içindir." ifadelerini kullandı.

Kassam Tugayları Sözcüsü, daha önce yaptığı açıklamada ellerinde 200 ile 250 arasında esir bulunduğunu söylemişti.

İsrail'in nihai Gazze planı ne?

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen "İsrail ordusu yalnızca Hamas'ı Gazze'den çıkarmakla kalmayacak, aynı zamanda çatışmaların sonunda Gazze şeridi daha da küçülecek" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı "Hamas çıkacak, Gazze haritası küçülecek" dedi.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar sürerken İsrail Dışişleri Bakanı Cohen'den İsrail'in Gazze planına dair açıklamalar geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Cohen, Ordu radyosuna yaptığı açıklamada "Savaşın sonunda Hamas artık Gazze'de kalmayacak. Aynı zamanda Gazze Şeridi'nin alanı da küçülecek" dedi.

Times of Israel gazetesinin haberine göre Cohen'in bu açıklamayı yapmasının nedeni tampon bölge oluşturma planı. Habere göre İsrail ordusu, İsrail'in güneyindeki sınır kasabalarını korumak için Gazze Şeridi'nde tampon bölge oluşturmaya çalışıyor. İddiaya göre oluşturulacak tampon bölgeyle hem Gazze'nin sınırları küçülecek hem de Hamas'ın olası saldırılarının önüne geçmek kolaylaşacak.

İsrail, 1967'de işgal ettiği Gazze'den 2005 yılında çekilmiş, Gazze Şeridi'nin yönetimi 2007'de Hamas'ın kontrolüne geçmişti.

* Haberin görseli Associated Press'ten servis edilmiştir.

Kaynak : HaberTürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları