loading
close
SON DAKİKALAR

Kaş'ta şüphelendiren yangın: 'Tam villalık alan, dört dörtlük yanmış!'

Kaş'ta şüphelendiren yangın: 'Tam villalık alan, dört dörtlük yanmış!'
Tarih: 25.05.2020 - 10:45
Kategori: Yurt

Antalya'nın Kaş ilçesinde önceki gece çıkan orman yangını, villalara 15- 20 metre kala söndürüldü. 25 dönüm makilik ve zeytinlik alanın zarar gördüğü yangının, aydınlatma direğinin ampul bölümünün kısa devre nedeniyle eriyip yere düşmesi sonucu çıktığı belirlendi.

Antalya'nın Kaş ilçe merkezindeki Çukurbağ Yarımadası'ndaki makilik ve zeytinlik alanda önceki gece saat 03.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede hızla yayıldı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 5 arazöz, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 3 itfaiye aracı, Kaş Belediyesi'ne bağlı su tankeri ve çok sayıda personelle AKUT Kaş Kalkan Ekibi'nden 10 gönüllü yönlendirildi.

Yangının bölgedeki yerleşim yerlerine sıçramaması için ekipler yoğun çaba gösterdi. Alevlerin sıçrama ihtimaline karşı tedbir amacıyla bölgedeki evler boşaltıldı. Alevler bölgedeki lüks villalara 15- 20 metre kadar yaklaştı. Yangın saat 05.30 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekiplerin bölgede yaptığı soğutma çalışması tamamlandı. Yangın nedeniyle ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 dönüm makilik ve zeytinlik alan zarar gördü.

Yangının çıkış nedenine ilişkin yapılan ilk incelemede, bölgedeki bir aydınlatma direğinin ampul bölümünün kısa devre sonucu eriyerek yere düştüğü, buradan sıçrayan kıvılcımın otları tutuşturması sonrasında yangın çıktığı belirlendi. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle yayılan alevlerin makilik ve zeytinlik alanlara sıçrayıp büyüdüğü tespit edildi.

Yangın sonrası oluşan görüntü sosyal medyada gündem oldu.

Bazı sosyal medya kullanıcıları "Ne tesadüf tam villa yapılacak boyutta bir yangın", "Yakılan yerler otel yapmak için ideal" yorumunda bulundular. 

Sosyal medyadaki bazı yorumlar şöyle:

Kaynak : DHA-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları