loading
close
SON DAKİKALAR

Katalanlar bağımsızlık istedi

Katalanlar bağımsızlık istedi
Tarih: 13.09.2012 - 13:28
Kategori: Dünya

İspanya’daki Katalonya özerk bölgesinin başkenti Barselona’da düzenlenen bağımsızlık günü gösterisine yaklaşık 1.5 milyon Katalan katıldı...

İspanya’daki Katalonya özerk bölgesinin başkenti Barselona’da düzenlenen bağımsızlık günü gösterisine yaklaşık 1.5 milyon Katalan katıldı. Farklı bölgelerden kente gelen Katalanlar kırmızı ve sarı renklerde özgürlük bayrakları taşıyarak “Kalabalık ne istiyor? Yeni bir Avrupa devleti! İnsanlar ne istiyor? Bağımsız bir Katalonya!” sloganları attı. Bu yılın en büyük protestosu olan gösteride İspanya hükümetinin vergi politikaları hedef alındı. Katalonya Sol Partisi Milletvekili Alfred Bosch “Gördüğüm bütün bağımsızlık yanlısı bayraklar bir üçgenin ortasında tek yıldızlı. Herkes bu bayrakları taşıyor. Hayatımda hiç bu kadar çok bağımsızlık yanlısı bayrak görmemiştim” ifadelerini kullandı.

Göstericilerden Teresa Cabanes ise “Bu hükümet için bir darbedir. Benim gibi her yerden insan geliyor. Böyle büyük bir şey beklemiyorduk” diye konuştu. Finansal istikrarsızlıkla birlikte işsizlik oranının artmasının ayrılıkçı ruhu körüklediği düşünülüyor. Ekonomik kriz başladığından beri bağımsızlık fikrini destekleyenlerin yüzde 60’ı geçtiği belirtiliyor. Ülke ekonomisinde ciddi bir yeri olan bölge halkı hükümetin kemer sıkma politikalarının yükünü çekmekten şikâyetçi.

BARSELONA / RT- BBC- REUTERS

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları