loading
close
SON DAKİKALAR

'Katar'daki toplantı savaş ilanı'

'Katar'daki toplantı savaş ilanı'
Tarih: 14.11.2012 - 19:42
Kategori: Dünya

Suriye Dışişleri Bakan yardımcısı Faysal Mikdad, Suriyeli muhaliflerin Katar'da toplanmasının 'savaş ilan'ı anlamı taşıdığını söyledi...

Esad rejimi, Suriyeli muhaliflerin Katar'ın başkenti Doha'da yaptığı toplantıya tepki gösterdi. Suriye Dışişleri Bakan yardımcısı Faysal Mikdad, Suriyeli muhaliflerin Katar'da toplanmasının "savaş ilan"ı anlamı taşıdığını belirtti.

Mikdad, "Doha'daki toplantı bir savaş ilanı. Muhalefet yapan bu insanlar, sorunun barışçıl bir şekilde çözümü için BM mekanizmasının devreye girmesini istemiyor" dedi

ESAD SAVAŞ UÇAĞIYLA VURUYOR

Suriye ordusuna ait savaş uçakları, Türkiye sınırındaki Resulayn'nın ardından başkent Şam'da da, muhaliflerin güçlü olduğu bölgeleri bombaladı.

Suriyeli muhalifler, savaş uçaklarının Sünnilerin yaşadığı Cobar bölgesini bombaladığını iddia etti.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Tedamun semtinde geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Suriye ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Suriye resmi televizyonu, Tedamun semtindeki Osman Camisi yakınlarındaki çatışmalarda Özgür Suriye Ordusu mensuplarının çoğununun etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Esad'a bağlı birliklerin Filistinli mültecilere ait El-Yermuk kampı ve El-Asseli mahallesine havan topu saldırılarını sürdürdüğü de gelen haberler arasında.

'NİHAİ SAVAŞ' HAZIRLIĞI 

Suriye'de "nihai savaş" hazırlığını tamamladığını iddia eden Özgür Suriye Ordusu, başkent Şam'da bulunan tüm yabancı ülke diplomatlarının, temsilcilerinin ve uluslararası kuruluşların Suriye'yi 72 saat içinde terk etmeleri çağrısında bulunmuştu.

Özgür Suriye Ordusu'nun yabancı ülke diplomatları ve temsilcilerine verdiği süre bugün doluyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları