loading
close
SON DAKİKALAR

''Katliamları ve katledilenleri unutturmayacağız''

''Katliamları ve katledilenleri unutturmayacağız''
Tarih: 24.12.2012 - 13:14
Kategori: Yerel

CHP Kartal Gençlik Örgütü, Şehit Kubilay ve Maraş Katliamı anması düzenledi...

CHP Kartal Gençlik Örgütü, 23 Aralık 1930’da faşistler tarafından katledilen KUBİLAY’I ve 19-26 Aralık tarihinde emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri tarafından planlıca yapılan ‘’MARAŞ KATLİAMI’ için bir anma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe CHP Parti Meclisi Üyesi Onursal Adıgüzel, CHP Gençlik Örgütleri MYK üyesi Çağdaş Arğunşah, CHP İstanbul İl Gençlik Örgütü Başkanı Ali Gökçek ve Yönetimi, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Gülseren Böyüktaş, Ali Rıza İkisivri ve Kartal Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda CHP’li genç katıldı.

Etkinlik programı şehitlerimiz ve katledilen tüm yoldaşlar için saygı duruşuyla başladı. Kubilay ve Maraş Katliamlarının oluş şekli, olayların siyasi boyutu ve basında yer alışı geniş kapsamlı biçimde ele alınırken, bu olayları yaşamış insanların ifadelerinin yer aldığı belgesel ise olaylarla ilgili akıllarda kalan birçok soruya cevap niteliğindeydi.

Etkinlikte konuşma yapan Gençlik Örgütü Başkanı OZAN GÖKDEMİR ise; 

‘’Cumhuriyetin kuruluş yıllarından bugüne kadar yapılan faşist saldırılar ve katliamlar bizi ideolojimizden ve mücadelemizden, tam bağımsızlık şiarı ve halkların kardeşliği düşüncesinden ayırmaya yetmedi, yetmeyecek.

Bizler tarihi süreci analiz ettiğimizde görmekteyiz ki, bu ülke sosyal demokrat ve sol bir hükümet tarafından yönetildiğinde, emekten ve dayanışmadan yana siyaset yaptığında emperyalist güçler, onların yerli işbirlikçileri ve tetikçileri ülkede katliama ve iç karışıklığa sebep olmuştur. Maraş olayları da bunun bir örneğidir.

Bu anma programı vesilesiyle başta Maraş şehitleri olmak üzere tüm devrim şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ve son olarak şunları belirtmek isterim ki; Cumhuriyet ilkelerini ve ülkemizi korumaya yetecek korkusuz devrimci yüreklerimiz var ancak sizin kahpelikleriniz ve hain planlarınız asla amacınıza ulaşmaya yetmeyecektir. 

Bizler Kubilay gibi, Denizler gibi düşünce ve yüreklerimizle bedelin en ağırını ödemeye hazırız ve gençlik olarak inandığımız tek şey er ya da geç Türkiye faşizme mezar olacak’’ dedi. 

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları