loading
close
SON DAKİKALAR

"Kayıt dışı işçi çalıştıran işverene af" düzenlemesine Birleşik Metal İş'ten tepki

"Kayıt dışı işçi çalıştıran işverene af" düzenlemesine Birleşik Metal İş'ten tepki
Tarih: 29.10.2020 - 10:40
Kategori: Sendika

Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu "Kayıt dışı işçi çalıştıran işverene af" düzenlemesiyle ilgili olarak işverenlerin ödüllendirildiğini söyledi.

Meclis’teki istihdam paketi 1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 tarihleri arasında işten çıkarılan ya da kayıt dışı çalışan işçileri kapsıyor. Buna göre ile işveren kayıt dışı çalışan işçilerini 30 gün içerisinde işe alırsa her prim günü için 44.15 TL destek alacak.

Pakete sert tepki gösteren Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

"Önümüzdeki günlerde Meclis'e gelecek olan  torba yasa  ile birlikte bir şaka gibi uygulama hayata geçirilmeye çalışılacaktır. Nedir bu uygulama? Kayıt dışı çalışamaya af getirecek ve üzerinden de ödüllendirilecek. Kanun teklifinin 8. maddesine göre bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibarı ile kayıt dışı bir şekilde çalışanları işveren yasadışı çalıştırdığını kabul ederse işsizlik fonundan destek alacaktır.

İşverenin alacağı ödül sadece prim desteği ile sınırlı değil. Kayıt dışı iş çalıştıran işverene idari para cezası uygulanmayacak. Kayıt dışı çalıştıran işveren sigorta prim indirimi, desteklerden yararlanmaya devam edecek. Kayıt dışı çalıştırıldıklarını başvuran işçiler ise işverenin kayıt dışı çalıştırdığını kabul etmesi karşılığında işçilik alacakları dışındaki tüm alacaklarında feragat etmiş sayılacak."    


Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları