loading
close
SON DAKİKALAR

Kazlıçeşme'ye Belediye torpili meclis gündeminde

Kazlıçeşme'ye Belediye torpili meclis gündeminde
Tarih: 17.06.2013 - 16:01
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Erdoğan'ın Ankara'nın ardından dün İstanbul'da gerçekleştirdiği Kazlıçeşme mitingini meclis gündemine taşıdı...

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Erdoğan'ın Ankara'nın ardından dün İstanbul'da gerçekleştirdiği Kazlıçeşme mitingini ve bununla ilgili kamuoyuna yansıyan iddiaları hazırladığı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Önergesindeki soruları bizzat Başbakan Erdoğan'a yönelten Öğüt, miting için belediye otobüslerinin ücretsiz taşıma yaptığı, bu istikametteki araçlara geçiş üstünlüğü sağlandığı, başka güzergahlardaki seferlerin iptal edildiğine değin bir çok soruya yanı istedi.

AKP'nin Kazlıçeşme mitingi için sağlanan imkanların diğer siyasi partilere de sağlanıp sağlanmayacağını soran CHP'li Öğüt Erdoğan'a şu soruları yöneltti: 

1) İstanbul'un çeşitli semtlerinden ve çevre illerden Kazlıçeşme'deki mitinge vatandaşların ücretsiz taşındığı doğru mudur?

2) Kazlıçeşme mitingi için kaç belediye ve halk otobüsü görev yapmıştır?

3) İstanbul'daki bir çok halk ve belediye otobüsünün diğer semtlere sefer yapan güzergahlardan çekilmek suretiyle Kazlıçeşme'ye yönlendirildiği doğru mudur?

4) Miting için Kazlıçeşme'ye kaç ek sefer konmuştur?

5)Halk ve belediye otobüsleri ücretli taşıma sağladı ise Kazlıçeşme seferlerinden akbil gelirleri de dahil ne kadar gelir elde edilmiştir?

6) Kazlıçeşme istikametine giden araçlara geçiş üstünlüğü sağlandığı iddiaları doğru mudur?

7) İstanbul'da öğleden sonra Taksim’e giden bütün metroların kapatılmasının, ayrıca Kadıköy’den Kabataş ve Beşiktaş vapur seferlerinin iptal edilmesinin gerekçesi nedir?

8) Yukarıda bahsi geçen olanaklar miting yapacak başka siyasi partilere de sağlanacak mıdır?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları