loading
close
SON DAKİKALAR

‘KCK İstanbul Ana Davası'nda 15.duruşma başladı

‘KCK İstanbul Ana Davası'nda 15.duruşma başladı
Tarih: 10.12.2012 - 13:05
Kategori: Gündem

Bugünkü duruşmaya 6 tutuklu dışında tutukluların tamamıyla 13 tutuksuz sanık katıldı...

İstanbul'da 5 ile 28 Ekim 2011 tarihleri arasında "KCK" adı altında BDP il ve ilçe binalarına, siyaset akademilerine, kurumlara düzenlenen operasyonlar sonucunda 122'si tutuklu 205 siyasetçinin yargılandığı "KCK" İstanbul ana davası Silivri Yerleşkesi’nde görülmeye devam ediliyor.

Bugünkü duruşmaya 6 tutuklu dışında tutukluların tamamıyla 13 tutuksuz sanık katıldı.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, sağlık sorunları nedeniyle tahliyeleri istenen Recep Karagül, Faruk Tur ve Ahmet Sağanç için Adli Tıp Kurumu'ndan "cezaevinde kalabilir" raporu geldiğini belirtti.

Duruşmada ilk olarak söz alan avukat Ruşen Mahmutoğlu, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın KCK operasyonlarının AKP yetkilileri, MİT, cemaat ve yargı temsilcileri tarafından yapılan toplantılarda kararlaştırıldığı yönündeki açıklamasını hatırlattı. Söz konusu açıklamanın dava için çok önemli olduğunu belirten Mahmutoğlu, Demirtaş'ın tanık sıfatıyla mahkemede dinlenmesini istedi. Avukat Mahmutoğlu, söz konusu toplantıya ait tutanakların BDP'den istenmesi talebinde de bulundu..

Avukat Sinan Zincir de, tutukluların çokluğu nedeniyle tahliye talepleri için bir gün değil, iki gün ayrılmasını istedi.

Talepleri değerlendiren mahkeme, Demirtaş'ın dinlenmesi ve belgelerin BDP'den istenmesi talebini, "davanın esasıyla ilgili olmadığı" gerekçesiyle reddetti. Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Alçık, iddianamenin okunmasının öncelikleri olduğunu belirtirken, Demirtaş'ın gerekirse konuyla ilgili savcılığa ifade verebileceğini belirtti.

Mahkeme, tahliye taleplerinin de 20 Aralık günü saat 13.00'den 21 Aralık saat 15.00'e kadar alınacağını açıkladı.

Duruşma, iddianamenin 671. sayfasının okunmasıyla devam ediyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları