loading
close
SON DAKİKALAR

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş mesajı; Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş mesajı; Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!
Tarih: 27.12.2023 - 18:28
Kategori: Siyaset

CHP'nin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 1 yıl önce sokak ortasında suikasta uğrayan Sinan Ateş'in anması için açıklama yapan eşi Ayşe Ateş'in tweetini alıntılayarak mesaj yazdı.

Cumhuriyet Halk Partisinin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mesajında;

"Hukuk devleti; demokrasiyi, insan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini, yasa önünde eşitliği teminat altına alan, tüm kurumsal işleyişinde, iş ve işlemlerinde kendisini hukukla bağlı sayan devlettir. Hukuk devletinin temel şartı da, 86 milyon vatandaşın kendisini "emin ve güvende" hissetmesini sağlamaktır.

Ankara’nın göbeğinde torbacılara katlettirilen Doç. Dr. Sinan Ateş’in ölümünün üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu kadar yol alınamadı. Ortada iddianamenin olmadığı ve “dipsiz kuyu”ya dönüştürülmek istenen bu cinayetin üzerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Sevgili kızım Ayşe,
Haklı mücadelende dün olduğu gibi bugünde yanındayım. Bu alçak cinayetin en ufak ayrıntısına kadar aydınlatılması ve sorumlularının cezalandırılmasını sağlayana kadar mücadele edeceğimizi bilmeni isterim.

“Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun”" dedi.

Hukuk devleti; demokrasiyi, insan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini, yasa önünde eşitliği teminat altına alan, tüm kurumsal işleyişinde, iş ve işlemlerinde kendisini hukukla bağlı sayan devlettir. Hukuk devletinin temel şartı da, 86 milyon vatandaşın kendisini "emin ve… https://t.co/bXitjeyAn1

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) December 27, 2023

Ayşe Ateş'ten cevap geldi;

"Değerli büyüğüm, ilk günden bu yana hassasiyetlerimizi göz önünde bulundurarak verdiğiniz destekten dolayı size ve eşinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları