'CHP'nin dünü, bugünü ve yarını' adlı panel Haluk Koç'un da katılımıyla gerçekleşti...
Fotoğraflar için tıklayınız...
Moderatörlüğünü İstanbul Gerçeği Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş’ün yaptığı panelin konuşmacılığını
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Prof. Dr.
Haluk Koç ve Meclis Üyesi- Emekli Müsteşar
Halit Toraman üstlendi.
Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören’in açılış konuşması ile başlayan panelin katılımcıları arasında Mehmet Moğoltay, Şinasi Öktem, Kemal Kumkumoğlu, Refik Ülsever, Cengiz Özyalçın ve Rıdvan Budak gibi önemli isimler yer aldı.
Moderatör İmambakır Üküş’ün sözü ilk olarak kendisine verdiği Haluk Koç,
AKP iktidarını ve
AKP yanlısı yayın yapan medya organlarını eleştirdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, günümüz siyasi yapılanmasını eleştirirken, 12 Eylül dönemindeki Kenan Evren ile günümüzdeki Tayyip Erdoğan arasında bir fark bulunmadığını öne sürdü. ‘Ben bunları siyam ikizleri gibi görüyorum’ diyen Koç, siyam ikizleri gibi onların da uzun ömürlü olamayacağını iddia etti.
CHP’nin geçmişteki ve şimdi yapılanmasından da söz eden Haluk Koç, kırgınlık ve küslüklere CHP’de yer olmadığını, birlikte hareket etme vaktinin geldiğini söyledi. AKP’yi yıkmak için İstanbul’u almak gerektiğini ifade eden Koç, yılanın başı koptuğu zaman Türkiye’de yılan kımıldamayacak hale gelecek dedi.
İmambakır Üküş’ten sözü alan Halit Toraman, bireysel düşünmenin partilere zarar vereceğini söyledi ve ‘Gençlerin partide az olmasının sebebi yukarıda esen rüzgârdır’ iddiasında bulundu.
İki panelistin de birlik-beraberlik mesajları verdiği panelin sonunda soru-cevap uygulaması da yapılarak izleyicilerin katılımı sağlandı.
Vişne Haber Ajansı