loading
close
SON DAKİKALAR

Kendimizi dar kalıba sokmayalım

Kendimizi dar kalıba sokmayalım
Tarih: 10.12.2013 - 11:36
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, Cemaat temsilcileri ile görüşmesinin normal olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Partiyiz, kendimizi dar kalıba sokmayalım'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , dış politika uygulamalarıyla AKP ’nin, Türkiye’yi kendi coğrafyasına hapsettiğini ve CHP olarak dış politikada daha aktif olacaklarını söyledi. Reuters’ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, geçen hafta gerçekleştirdiği ABD ve son dönemde diğer ülkelere yaptıkları ziyaretlerin amacının Türkiye’nin AKP dış politikasından daha fazla zarar görmemesini sağlamak olduğunu belirtti.

ABD ziyareti sırasında Fethullah Gülen cemaati temsilcileri ile de bir araya geldiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Biz bir siyasal partiyiz, siyasal partiler kendilerini dar kalıplara sokmak istemezler, biz de istemedik” Hükümet ile cemaat arasındaki çatışmada taraf olmadıklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, cemaatin yerel seçimlerde özellikle İstanbul’da CHP’yi destekleyeceği yönündeki yorumlara, “Cemaat İstanbul seçimlerinde bize destek verir mi, vermez mi, bilmiyorum. Samimi olarak söylüyorum, bilmiyorum. Ama biz İstanbul’da yaşayan her yurttaştan destek istiyoruz” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Mart ayında yapılacak yerel seçimler için adaylarının çoğunu bu ay içinde toplanacak olan Parti Meclisi’nin ardından açıklayacaklarını, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de İstanbul için aday adaylığını önümüzdeki günlerde açıklamasının beklendiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, AKP’nin büyük önem verdiği İstanbul’da belediye başkanlığı seçimini kazanacaklarına inandığını da tekrarladı. CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’i, AKP’den aday olması beklenen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım karşısında kaybetme endişesi taşıyıp taşımadıklarını konusunda Kılıçdaroğlu, “Hayır, İzmir için herhangi bir risk görmüyoruz” dedi.

Ekonomiye dair değerlendirmelerde de bulunan Kılıçdaroğlu, şu anda ekonomideki temel sorunun üretmekten çok tüketen bir topluma dönüşme olduğunu kaydederek, “Katma değeri yüksek ürünler üretmek zorundasınız. Bunun için yeni bir teşvik politikasına ihtiyacımız var. Özellikle yabancı sermaye doğrudan gelip katma değeri yüksek ürünler ürettiği zaman, gerekirse firma bazında teşvik edilebilmeli. Mesela vergi ayrıcalığı, özel teşvikler sağlamanız gerekiyor” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları