loading
close
SON DAKİKALAR

''Kentsel dönüşümün molozları nereye?''

''Kentsel dönüşümün molozları nereye?''
Tarih: 15.10.2012 - 13:25
Kategori: Özel Haberler

CHP İBB meclis üyeleri kritik soruyu gündeme taşıdı...

CHP İBB Meclis Üyeleri hazırladığı yazılı soru önergesi ile İstanbul’un adeta gündemine oturan Kentsel Dönüşüm yasasının başlatılması ile ilgili Başkan Kadir Topbaş’a çok kritik sorular sordular.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2012 yılı Ekim ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Mehmet Yıldız, Serdar Bayraktar ve Dr. Hakkı Sağlam’ın imzaları ile verilen ve Başkan Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplanması için Başkanlık Makamına oybirliği ile havale edilen soru önergesinde şöyle;

"Kentsel dönüşüm son zamanlarda hız kazanarak devam etmekte olup; İstanbul’un bazı bölgelerini ve bu bölgelerde yaşantı üzerinde önemli etkileri olacağı açıktır. Bu Kapsamda;

1. Son çıkan ve kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun, İstanbul nüfusu üzerinde uzun vadeli etkileri araştırılmış mıdır? 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'ndaki nüfus projeksiyon ve metropoliten yerleşme ilkelerinin korunması yönünde etkileri olacak mıdır? Planın revize edilmesi konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?

2. İstanbul'da mevcut imar planlarının nüfus kapasitesi nedir?

3. İBB’de Kentsel dönüşümle ilgili uzun vadeli bir uygulama planlaması yapılmış mıdır? Yapılmış ise hangi bölgelerde hangi takvime göre uygulama yapılacaktır?

4. Dönüşümle ilgili yıkımların molozların depolanması için ihtiyaç duyulacak hafriyat alanı ihtiyacı ne kadar olacaktır?

5. Hali hazırda var olan döküm alanları nerelerdedir? Bugünkü kapasiteleri nedir? (her birisinin ada parsel numarası ile adres listesinin eklenmesi)

6. Kamyon şoförlerinin eğitimden geçirilmesi, düşünülmekte midir? Hafriyat kamyonlarının çalışma düzenine yönelik yapılan bir çalışma var mıdır?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları