loading
close
SON DAKİKALAR

KESK yarın grev kararını açıklıyor

KESK yarın grev kararını açıklıyor
Tarih: 03.06.2013 - 16:57
Kategori: Sendika

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, yarın saat 12.00’de 2 günlük grev kararını açıklayacaklarını bildirdi...

KESK'in, 657 sayılı Devlet Memurları Yasasında değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için yapacağı uyarı grevi Taksim Gezi Parkıyla başlayan eylemler nedeniyle Salı gününe çekildi.

KESK, DİSK, Türk Tabipler Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni de greve destek vermeye çağırdı. Taraflar bugün saat 16.00'da bir araya gelerek Çarşamba günü ortak grev yapmayı karara bağlayacak.

SİYAH KIYAFET, SİYAH KURDELE İŞ BIRAKACAKLAR

KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Çarşamba günü 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda Değişiklik öngören torba yasa tasarısını protesto etmek için uyarı grevi kararı aldıklarını belirterek, Taksim Gezi Parkı ile başlayan eylemler nedeniyle grevi yarına aldıklarını açıkladı. Artık grevin 657 için değil; insanca yaşam, güvenceli iş ve güvenceli gelecek, demokratik bir Türkiye için yapılacağını söyledi. Yarın KESK'e bağlı öğretmenler, doktorlar, hemşireler, büro çalışanlarından oluşan 250 bin memurun iş yerlerine siyah kıyafetle gidip, siyah kurdele bırakacaklarını; ardından da öğle saatlerinde greve başlayacaklarını bildirdi.

ÇARŞAMBA İÇİN DİSK, TTB, TMMOB VE SENDİKAL GÜÇ BİRLİĞİNE DAVET

Tombul, demokratik bir Türkiye için bu greve DİSK, Türk Tabipleri Birliği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile Sendikal Güç Birliği'ni davet ettiklerini ve bugün saat 16.00'da taraflarla bir araya gelerek konuyu görüşeceklerini söyledi.

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan da tabanlardan Taksim Gezi Parkı eyleminin bir uyarı greviyle desteklenmesi talebi geldiğini belirterek, konuyu saat 16.00'da görüşerek karara bağlayacaklarını açıkladı. İlhan, çıkacak karara göre Türkiye Barolar Birliğini de bu greve destek vermeye çağıracaklarını bildirdi.

90 BİN DOKTOR GREV YOLUNDA...

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Beyazıt İlhan da tabanlardan Taksim Gezi Parkı eyleminin bir uyarı greviyle desteklenmesi talebi geldiğini belirterek, konuyu saat 16.00'da görüşerek karara bağlayacaklarını açıkladı. İlhan, çıkacak karara göre Türkiye Barolar Birliğini de bu greve destek vermeye çağıracaklarını bildirdi. İlhan, TTB'nin 90 bin doktor üyesi bulunduğunu anımsatarak, o gün aciller, yatan hastalar, kanser ve diyaliz hastaları hariç hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmet verilmeyeceğini ifade etti. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları