loading
close
SON DAKİKALAR

Keskin, Meram’da CHP’ye katılanlara rozet taktı

Keskin, Meram’da CHP’ye katılanlara rozet taktı
Tarih: 30.10.2013 - 14:08
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin Konya Meram’da CHP’ye katılanlara rozet taktı...

-“Cumhuriyet, bazı çevrelerin yorumladığı gibi inanca karşı değildir ama bir inanç devleti de değildir. Bu cumhuriyet, siyasi bir cumhuriyet olduğu için insanların inançlarına karşı devleti kör kabul eder, inançlara karşı devleti mesafeli tutar.”

Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Meram ilçe örgütünce düzenlenen “90. Yıl Cumhuriyet Yemeği”nde, Türk ulusal bağımsızlık savaşının, dünyadaki bıraktığı iz, hazırlanışı ve yönetilişi ile askeri bir deha eseri olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin kurucularının yalnız günün teorik bilgileriyle hareket etmediğini vurgulayan Keskin, şunları belirtti:

“Daha dün siyasi bir partinin toplantısında o partinin öncü bir ismi ‘cumhuriyet’le bir hesabımız var’ dedi. Türkiye’deki belli odakların cumhuriyete karşı olan tutumları ve anlayışını somuta yansıtmıştır. Bu cumhuriyet etnik bir cumhuriyet değildir. Bunu bir kez daha haykırmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar Anadolu’nun etnik dokusunu dikkate alarak cumhuriyetin temel hedeflerini şekillendirmişlerdir. ‘Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyım’ diyen herkes bu cumhuriyetin karşısında saygı görme hakkına sahiptir. Etnik bir çoğunluğun diğer bir etkin yapı üzerinde üstünlük kurma iddiası, cumhuriyetimizin ideolojik ve felsefi tercihleriyle bağdaşmaz. Cumhuriyet, bazı çevrelerin yorumladığı gibi inanca karşı değildir ama bir inanç devleti de değildir. Bu cumhuriyet, siyasi bir cumhuriyet olduğu için insanların inançlarına karşı devleti kör kabul eder, inançlara karşı devleti mesafeli tutar.”

Cumhuriyetin, laiklik anlayışının özü olduğunu, insan aklının özgürlüğüne dayandığını ifade eden Keskin, “Özgür akıl, iştir, aştır, ekmektir, barıştır. Böylesine etnik dokusu ve inanç dünyası farklılık arz eden toplumda, barış, beraber yaşama, güzellikleri paylaşma ancak Cumhuriyetin temelindeki bu ilkeleri korumakla mümkündür. Bu ilkeler bizim toplumsal barışımızın çimentosudur, betonudur” değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyeti “Türkiye insanının çağdaşlaşma projesi” olarak tanımlayan Keskin, “60 yıllık çok partili siyasi yaşamımızda iş başına gelen iktidarlar ve muhalefetler cumhuriyetin kurucu iradesiyle kavgayı gündemlerine oturtmamışlardır. Eksik farklı frekanslarla cumhuriyetin kurucu iradesine saygı göstermişlerdir. Bu anlayışta oldukları için Türkiye’de cumhuriyet tartışması siyaset gündemimizde hiçbir zaman yer almamıştır” ifadesine yer verdi.

Keskin, şunları kaydetti:

“2002 yılında ‘değiştik, gömlek çıkardık’ diyerek toplumun karşısına çıkarak ‘yoksulluğu, yolsuzluğu ve yasakları kaldıracağız’ diye siyaset sahnesinde yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi, iş başına gelmesinin hemen akabinde toplumu dönüştürme projesini hayata aktaracak girişimlerini sergilemeye başlamıştır. Cumhuriyetle kazandığımız yaşam biçiminin yerine kendi ütopyasını, İslami dokulu bir yaşam biçimini yerleştirebilmek için her geçen gün sistemden bir tuğla çekerek, sistemin ana sütunlarını çökertme projesini hayata aktarmaya başlamıştır. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın kutlanmasını, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini, Cumhuriyet Bayramı’nın etkinliklerini ortadan kaldırarak cumhuriyetimizin hangi koşularla, hangi zorlukları göğüsleyerek kazandığımızın bilincini insanımızın zihninden silerek, gençlerimizin geçmişle olan bağlantısını koparmayı hedeflemiştir.”

Keskin, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları