loading
close
SON DAKİKALAR

Kıdem tazminatı fonu rafa kalktı

Kıdem tazminatı fonu rafa kalktı
Tarih: 18.08.2012 - 10:15
Kategori: Ekonomi

Bir süredir gündemde olan ve işçilerin kıdem tazminatı hakkını fona devretmeyi amaçlayan yasa rafa kalktı...

İşçilere bayram müjdesi geldi. Bir süredir gündemde olan ve işçilerin kıdem tazminatı hakkını fona devretmeyi amaçlayan yasa rafa kalktı. Müjdeyi Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak twitter hesabından verdi.


Kavlak önceki gün Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü ve Çelik’in son Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile aralarında geçen konuşmayı anlattığını belirtti. Kavlak twitter hesabından şunları paylaştı: “Sayın Bakan son Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Başbakan’ın kıdem tazminatı konusunun gündemlerinde olmadığını bu konunun artık kapatılması gerektiğini söylediğini iletti.”

Bakan Çelik de rahatsızdı

Kavlak kararlı mücadelelerinin sonuç verdiğini belirterek “İşçilerimizin başına çorap örmek isteyenlere rağmen gündemden çıktı. Bu sendikal mücadelemiz açısından bir dönüm noktasıdır. Sendikalar artık çok daha güçlü bir biçimde yollarına devam edecektir” diye yazdı.

Kıdem tazminatı fonu taslağı Bakan Çelik için de sürpriz olmuştu. Tartışmalar boyunca Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de olan Çelik de taslağın sızdırılmasından rahatsızlığını “Kanaatime göre bunlar, kıdem tazminatının, kıdem tazminatı fonuna dönüştürülmesiyle ilgili sağlıklı ve düzenli bir çalışma yürütülmesi sürecini tıkamaya dönük açıklamalar” diye göstermişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları