loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: '15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı en az 15 TL olacak'

Kılıçdaroğlu: '15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı en az 15 TL olacak'
Tarih: 05.05.2023 - 14:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu: “15 Mayıs’ta Göreve Gelir Gelmez, Çay Fiyatı En Az 15 TL Olacak.”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından; “Erdoğan, çayın anavatanı Rize’de, çayın taban fiyatına müjde verir gibi sadaka zammı açıkladı. Bu zamla yaş çay taban fiyatı 11,30 TL oldu. Maliyetleri bilmiyor mu? Biliyor elbette. 1 kg yaş çay yaprağının maliyeti 11,32 TL'yi buluyor. Bay Kemal sözü veriyorum. 15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak” mesajını paylaştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Rize'de yaptığı mitingde yaş çay alım fiyatının bu yıl yüzde 64 artırılarak 11 lira 30 kuruş olacağını açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, yaş çay alım fiyatının “en az 15 TL olacağını” söyledi.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu paylaştığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan, çayın anavatanı Rize’de, çayın taban fiyatına müjde verir gibi sadaka zammı açıkladı. Bu zamla yaş çay taban fiyatı 11,30 TL oldu. Maliyetleri bilmiyor mu? Biliyor elbette. 1 kg yaş çay yaprağının maliyeti 11,32 TL'yi buluyor.

Ziraat odalarının analizlerini görmezden geliyor, üreticinin alın terini yok sayıyor, sadece çay baronlarının dediklerine kulak veriyor, onların çıkarlarını gözetiyorlar. Üretici bırakın gelecek yıl için kenara para koymayı, ürününü zararına satmaya zorlanıyor.

Düzelteceğiz sevgili halkım, düzelteceğiz. Bay Kemal sözü veriyorum. 15 Mayıs’ta göreve gelir gelmez, çay fiyatı refah payıyla beraber en az 15 TL olacak. Ben bu ülkenin çay üreticisini hayat pahalılığı altında ezdirmem, ezdirmeyeceğim. Sözümden de dönmeyeceğim.”

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları