loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 18 yıldır bu ülkeyi yöneten bir kişi 5 maskeyi dağıtamıyor

Kılıçdaroğlu: 18 yıldır bu ülkeyi yöneten bir kişi 5 maskeyi dağıtamıyor
Tarih: 08.09.2020 - 12:07
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu PM toplantısı öncesi açıklamada bulundu. Sağlık Bakanı’nın güvenini yitirdiğini belirten Kılıçdaroğlu Fahrettin Koca’ya “Erdoğan doktor değil ki, sen neden ondan talimat alıyorsun?” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizler gibi düşünen politikacılarla birlikte yapacağız. Türkiye söz sahibi ülke haline gelecektir, asla talimat almayacaktır.

Covid-19 sürecini yaşıyoruz. Resmi rakamlara göre hayatını kaybeden kardeşimiz 6 bini aşkın. Bu rakamların çok daha fazla olduğunu ben de siz de doktorlar da biliyor. Ne olursa olsun bizler mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bilim Kurulu'nun sözcüsü yok her kafadan bir ses çıkıyor. Vatandaş bu kişilerin çelişkili sözlerine tanık oldu. Bu süre içinde sürekli muhalefet yapmamaya, hükümeti doğru yönlendirmeye çalıştık. Ama ne yazık ki Sağlık Bakanı bir süre sonra bütün güveni yitirdi. Çünkü 'sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla...' dedi. Sayın Cumhurbaşkanı doktor değil ki. Erdoğan ne talimatı veriyor size? Bu talimattan sonra olaylar tamamen güvensiz bir ortama sürüklendi. Bugün vaka sayıları da ölümler de gerçeği yansıtmıyor, bunu herkes biliyor.

18 yıldır bu ülkeyi yöneten bir kişi 5 maskeyi dağıtamıyor. 5 maskeyi dağıtamayan bir siyasal iktidarın Türkiye'yi bu buhrandan çıkarmasının imkanı yoktur. Saray'dan Türkiye farklı mi görünüyor? Bu kadar kısır, bu kadar öngörüsüz, bu kadar basiretsiz bir yönetim Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilktir.

Bir şey daha ifade edeyim bunlar yatsınlar CHP’li belediyelere dua etsin. Herkese hizmet götürdüler, yoksula el uzattılar, bütün engellemelere rağmen ülkenin dört bir yanına maske ulaştırdılar. Toplanan yardım paralarına el koydular. Bunların yatacak yerleri yok, böyle bir yönetim şekli olabilir mi?

Bugün geldiğimiz nokta; 10 milyonu aşkın işsiz var, Cumhuriyet tarihi rekoru. Çöp konteynırlarından bugün on binler geçiniyor. Yemek, topluyorlar, kağıt topluyorlar.

Erdoğan'ın yaptığı 83 milyona zulümdür. Borç edemek için yeniden borçlanacaklar. Bu yılın ilk 7 ayında bütçe açığı 139 milyar TL. Olmayan para harcanmış. Cumhuriyet tarihinin en büyük bütçe açığı. Borç alan emir alır. Trump'ın bir dediğini asla iki yapamaz. Papazı nasıl bıraktı, bir talimatla... Bırakmasa 'senin mal varlığını incelerim' diyor. Ben bunu söylediğimde benim aleyhime tazminat davası açıyorsun. Niye Trump'a açmıyorsun? Açamaz, korkar çünkü gücü yetmez.

Dolar 7 lirayı aşmasın diye 105 milyar dolar para sattılar. 105 milyar doları kim aldı?

Bir avuç dolar lobisi elemanı. Kamu bankalarının döviz açığı 5 Eylül itibariyle 4 milyarı aştı. Rus doğalgazını biz 190 dolardan alıyoruz. Avrupalı aynı gaz 60 dolardan alıyor. Vatandaşa 250 dolara satıyoruz. Şimdi sormak isterim bu mudur Türkiye’nin iyi hali.

Barış Pehlivan, Murat Ağırel. Efendim bunların suçu çok önceden açıklanmış bir MİT mensubunun kimliğini açıklanması oldu.

Erdoğan açıkladı, definin yapılacağı yerde muhtar çağrı yaptı. Ve bunları Oda TV yayınladı. Erdoğan acıkıyor, milletvekili açıklıyor, muhtar açıklıyor suç değil ama Oda TV’de yayınlanınca suç. Barış Pehlivan, Murat Ağırel boşu boşuna içeride yatıyor.

Devletin en mahrem bilgilerini terör örgütüne açan Kozmik Oda’yı açan Erdoğan’dır. Devletin bütün bilgilerinin yabancı servislere gitmesinin sebebi de Erdoğan’dır.

Tutukluluk nedenleri ne; kaçma şüpheleriymiş. Suçlular kaçar, bunlar suçlu değil ki.

Müyesser Yıldız, Ankara’da hapiste… İşin garip tarafı, hala iddianamesi hazırlanmıyor. Neden hazırlanmıyor, Trump’ın Merkel’in mi telefon etmesi lazım. Kimin bir günde yargılanıp Almanya’ya gönderildiğini herkes biliyor.

Aynı şekilde Erdoğan’ın emirlerinin dışına çıkmayan RTÜK de Tele 1’e 5 gün kapatma cezası veriyor. Suçu ne; gerçekleri halka anlatmak… Gerçeklere tahammül edemiyorlar, korkuyorlar. Kimin gücüyle RTÜK’ün gücüyle.

 

 

Parti Meclisi Toplantısı Açılış Konuşması

Parti Meclisi Toplantısı Açılış Konuşması

Cumhuriyet Halk Partisi - CHP paylaştı: 8 Eylül 2020 Salı

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları