loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 18 yıldır devletin başındalar devletin bütün kurumlarını rant uğruna yok ettiler

Kılıçdaroğlu: 18 yıldır devletin başındalar devletin bütün kurumlarını rant uğruna yok ettiler
Tarih: 26.05.2020 - 09:20
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaamları şöyle:
"-CHP, belediyelerle alanda çalıştı. Belediyelerle merkez arasında güçlü bir irtibat kurduk, kurallar kondu. Belediye başkanlarımız kendi bölgelerinin özelliklerini alarak politikalar oluşturuldu.
En rahat yönetilebilecek kurum devlet yönetimidir. Herkesin görevi yasalarla belirlenmiştir. Herkes kendi görevini yaptığında devlet saat gibi çalışır.
-Geçtiğimiz bayram gazetecilere çağrı yapmıştım, bütün siyasi parti liderlerini davet edin, gençliğimizi, nasıl aşık olduğumuzu anlatalım, nasıl bir ailede yetiştik bunları anlatalım, dedik. Kabul edilmedi. Siyasi parti oalrak farklı görüşlerimiz olacak ama hedefimiz aynı, nasıl istihdam yaratırız, gelirleri nasıl artırırız diye oturup konuşmamız lazım.
Geçmişte liderler turu yapılırdı, her parti kendi görüşünün aktarırdı.
İktidar kendisini herkesin üstünde görüyor. Bu kibirdir. 
(Erdoğan'dan) Gergin olmamasını, herkesi kucaklamasını, israfı önlemesini, STK'lar arasında auyrımcılık yapmamasını, Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplamasını isterdim. Belli aralıklarla siyasi parti başkanlarını davet edip, görüşlerini almalarını isterdim. Parti üyeliğinden istifa edip tarafsız bir cumhurbaşkanı olmasını söylerdim. 
-Adalet yok. Olsa Adalet Yürüyüşü mü yapardık? 
-Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Sigorta attı mı her şey biter.
-Covid-19 süreci çok başarılı yönetilebilirdi, var olan kaynaklar verimli kullanılabilirdi.
-İlk yapacağımız işlerden birisi tasarruf. Devlette ciddi bir savurganlık var. Bülent Arınç'ın bir toplantıdaki açıklaması var. 'İsrafın önünü alsak sizden vergi alamamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı başarılarla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır' diyor.
-Büyümeyi yüzde 5 diye koydular. Bu yıl yüzde 5 büyümeyeceğiz. Milli geliri 812 milya dolar olacaktı şimdi 720 milyar dolar olacak.
Yüzlerce iş yeri kapandı. yeni bir bütçe yapılması, OVP'nin yenilenmesi laızm. 139 milyar dolar bütçe açığı öngörülmüştü. İlk 4 ayda açık 74 milyar dolar.
En büyük kaynak gençlerimiz. İşsizlik var. Bir evi düşünün baba, anne, çocuk işsiz. Aynı odada birbirlerinin yüzlerine bakamıyorlar. Sağlıkta istihdam boşluğu olmaz. 100 kişi atama bekliyor. Sosyal güvenlikte boşluk olmaz. Hala var. Eğtimde cidd boşluğumuz var. 20 bin öğretmenin kurası çekildi, imzalamıyorlar. 20 bin öğretmene maaş ödememek için.
Devlet Planlama Teşkilatını'nı niye kapattılar. Elin oğlu 50-100 yıl sonrasını planlıyor biz kapattık.
-Paramız var da tartım ürünü ithal ediyoruz, ettin ne oldu? Yüz binlerce tarım alanı ekilmiyor. Türkiye Orta Doğu'yu besliyordu nasıl bu hale geldi? Devlet yönetiminde aklı, birikimi, liyakati egemen kılmamız lazım.
Siyasi parti ayrı devlet ayrıdır. Siyasi parti yönetmek için 5 yıllığına gelir. Devlet olmak için gelmezsin. Niye devlet oldun, her şeyi ben yapacağım, diyorsun, olmaz.
-Pandemi başladı, 256 bin iş yeri kapandı. Devlet, iİş yeri sahipleri kiradaysa kira bedelini ben ödeyeceğim 3 ay demeli. Kapatılan iş yerlerinde işçiler var milyonlarca. Onlarında 3 aylığını ben ödeyeceğim demeli. Bu yeteri kadar yapılmadı. Bu insanların kredi kartı, tüketici kredi borcu vardı. Borcunu erteliyorlar, faizini ben ödüyorum, diyebilir. Evinde oturan adamın borcu arttı ama devletten döviz garantili ihale alanların karları arttı. Onlar özveride bulundu mu, hayır. Bu mudur adalet? 

-(Davutoğlu'nun Mehmet Dişli'nin emekli edilmesine ilişkin açıklaması) Mehmet Dişli’nin emekli edilmesinin önündeki engel kimdir? Başbakan değil, MİT değil, rapor vermiş. Her MGK raporunda MİT raporu vardır. MİT ordudaki FETÖ unsularını da takip ediyor demektir bu. MİT Başkanı, dönemin genelkurmay başkanı neden Meclis’teki darbe araştırma komisyonuna gelip bilgi vermediler. Bu olayın çok karanlık noktası var ama zaman içinde ortaya çıkacaktır.

-İş Bankası hisselerini biz sadece temsil ediyoruz. Oradan gelirimiz yok. Atatürk'ün vasiyetini var, gereğini yerine getiriyoruz. İş Bankası'nın içişlerine hiç karışmayız. 4 üyemize de karışmayacaksınız, deriz. İş Bankası milli bir bankadır. O bankanın itibarıyla oynamamak lazım. Bankayı denetliyorsunuz, Hazine temsilcisi var. Neden illa İş Bankası. Darbe dönemlerinde olmuştur. Kenan Evren de yaptı. CHP sokağa çıksın, itiraz etsin istiyorlar. Geçmişte nasıl hukuk mücadelesi verdikse yine vereceğiz.
Erdoğan toplumun yaşadığı derin sarsılmayı gözden kaçırmak için düşman yaratmak zorunda. O da CHP. Erdoğan CHP'yi ahlak sınırlarını aşarak suçluyor. Yüreğir gençlik kolları başkanımız soruyor ne yapıyorsunuz, diye. Kaymakamın koruması silah çekiyor. Görüntüleri var. Gençlik Kolları başkanımız Adana'daki Vefa Destek Grubu'nun gönüllüsü. Adana'da belediyelerimiz 195 personel vermiş. Suç duyurusunda bulunuluyor serbest bırakılıyor. Erdoğan konuşuyor tutuklanıyor.
-İzmir'de camide hoparlörden müzik verildiğinde il başkanımıza suç duyurusunda bulunun dedim. Eski bir partilimiz Twitter hesabından paylaşmış. Tutukladılar. O mu yapmış, hayır. İstihbaratın, polis teşkilatın var niye bulmuyorsun?
Akıl tutulması var. Beyefendi gideceğini görüyor. CHP'yi nasıl geriletirim, diyor. CHP halktan yana, ayrımcılık yapmıyor. Başkanlarımız tarih yazıyorlar. 
CHP gelirse yardımları keser, dediler. CHP yardımları artırdı. Erdoğan bir ara 'Ey Ekrem İmamoğlu çocuklara süt dağıtacaktın, ne oldu?' dedi. Ekrem bey zaten yapıyordu, yoksulluğu afişe etmedi. Erdoğan ne yaptı, yardım yaptıklarıyla video konferansı yaptı.
-CHP'li belediyeler Millet İttifakı'nın başkanlarıdır. 
Her mahallede kreş açacaksınız, dedim. Pekçok yerde kreşlerimiz yapıldı. Covid-19 sürecinden sonra çocuklarımız gelecek.
Bir belediye böyle yönetilir. Engel çıkarıyorlar önümüze. Başkanlarımıza 'engel yüzünden hizmet yapamadım' demeyin dedik. Her başkan bunları aşacak. 
Büyükşehir belediye başkanlarımız görünürde ama en küçük beldedeki başkanlarımız da çok başarılı.
Devleti 18 yıl yöneteceksiniz, yıllık geliri 7 bin liranın altında olan milyonlarca kişi oalcak. Onları neden muhtaç hale getirdin? Esnaf bile yardım paketi istemek zorunda kaldı.
 
-Sosyal devlet, devletin bütün kaynaklarını 5 müteahhite veren devlet değildir. Hep soruyordum nisan ayında müteahhitlere para ödeyecektiniz, ne yaptınız diye. Ödediler.
5 maskeyi dağıtmadılar. 
-Devletin gelirleri var. Kendi öncelikleri halkın öncelikleri vardır. Kendi önceliklerini öne aldılar, oralara yatırım yaptılar. Vatandaş geçmedikleri yolun, yatmadıkları hastanelerin parasını ödüyor. Hala bunları koruyorlar. 
-İlk 3 ayda hükümet 668 milyar lira para kullandı. Bunun 38 milyarı faize gitti. Sosyal programlara 5 milyar ödendi. 
-Bugün Ekrem beyle görüşeceğim. Sayın Akşener'i ziyarete gideceğiz. Kendisinden yardımların arkasını boş bırakmayın diye rica edeceğim. Bu sorun aşılabilir.
Biz fakire fukaraya yardım yapmak istiyoruz, sen engelliyorsun. Bu mudur siyaset? Neden engel oluyorsun.
Paralel devletmiş, pes. 18 yıldır devletin başındalar devleti yok ettiler. Devletin bütün kurumlarını rant uğruna yokettiler.
İstanbul beton ormanına dönüştü.
- Sistem yanlış. Başkansınız hakim tayin ediyorsunuz. İleride o hakim sizi yargılayacak. Bir parti başkanı hakim tayin eder mi?
Biz geçmişte darbecilerin yaptığı, 20 Temmuz sonrası yapılan darbe hukukundan arınmasını istiyoruz.
-Gazeteci besleme değilse halk için yazar. Bu ülkede namuslu, kalemini satmayan binlerce gazeteci var, hapisteler.
Osman Kavala içerde. Selahattin Demirtaş kılıf uydurdular, içeride. 
Seçime gidip gitmeyeceğimize 2 kişi karar verir. Biri Erdoğan diğeri Bahçeli'dir. Parlamento AK Parti, MHP ve Erdoğan'ın vesayeti altındadır. 
Bahçeli erken seçime gidelim diyebilir, o zaman ortaklık bozulur. 
Şu anda seçim bildirgemiz dahil hazırız. Belediye başkanlığı seçimi bitti, hazırlıklarımıza başladık. 
Covid-9'la ilgili mükemmel bir raporu yazan parti biziz. STK'larla ilişkilerimiz devam ediyor. Kanaat önderleriyle konuşuyoruz. Karar alırlar almazlar onların bileceği iş. Hedefimiz gerçek anlamda demokrasiy getirmek. Yoksulu iş güç sahibi yapmak.
Seçim kanunundaki değişikliğin neden erken seçim olabilir. İYİ Parti'ye kumpas kurdular YSK aracılığıyla. Şimdi Davutoğlu ve Babacan için kuruyorlar. Yüzde 10 seçim barajını darbeci Kenan Evren getirdi. Darbeye karşıysan neden seçim barajını kaldırmıyorsun. Yeni partilerin Meclis'e gelmeleri için kumpas hazırlıyorsan darbecisindir. 
Parlamentoya gelseler ne olur? Kumpasları etkisiz hale getirmek boynumun borcudur.
-Büyükşehir belediye başkanlarımız güzel çalışıyorlar. Kentle kırsal arasında sağlıklı iletişim olamsı lazım. Bunu Aziz Kocaoğlu İzmir'de gerçekleştirdi. Yılmaz hoca Eskişehir'de yaptı. Aydın da yaptı. Kırsaldaki genç geliri olursa kalır.
-Ankara'da asbestli boruların değişmesine bile karşı çıktılar. Yıllardır yapamadınız, buna bile engel oluyorlar. 
-Çay, fındık Karadeniz için stratejik üründür. Aldınız, perişan ettiniz. 
Kayyum doğru değildir. Milletin iradesine darbevurulmaz. Yolsuzluğu, hızrsızlığı varsa soruşturma aç. Bu ülkede düzgün, namuslu hakim ve savcılar da var. 
-Babacan düzgün bir insan. Sayın Davutoğlu da Sayın Babacan da adı yolsuzluğa bulaşmamış endder siyasetçilerden. Babacan'ın ekonomiye bakışı tutarlı.
-Adil Öksüz'ü serbest bırakacaksın, her türlü dümeni çevireceksin. Askeri ğrencileri hapse atacaksın.
-İnsanı saygın kılan ahlaktır. Devleti yönetenler ahlaksızlık yaparsa devlet çürür. 
-Bütün vatandaşlarımızın bayramlarını kutluyorum. Her evde huzur, bereket olsun diyorum."
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları