loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu 3 Milyon trajlı Japon Nikkei Gazetesi'ne röportaj verdi

Kılıçdaroğlu 3 Milyon trajlı Japon Nikkei Gazetesi'ne röportaj verdi
Tarih: 02.08.2013 - 16:38
Kategori: Siyaset

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 3 Milyon trajlı Japon Nikkei Gazetesi’nin gezi eylemleri ve sonrası ile ilgili sorularını yanıtladı...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 3 Milyon trajlı Japon Nikkei Gazetesi’nin gezi eylemleri ve sonrası ile ilgili sorularını yanıtladı;

Kılıçdaroğlu, “ Gezi eylemleriyle birlikte Başbakan Cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti” dedi

-“ Polis göstericileri bastırırken 5 kişinin yaşamını yitirmesi Başbakan’ın büyük ivme kaybetmesine neden oldu ve hem yurt içinde, hem yurtdışında da bu durumun farkına varıldı” diyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, 3 Milyon trajlı Nikkei Gazetesi’nin Türkiye büro şefi Ryosuke Hanafusa ve muhabir Sinan Tavşan ile görüştü.

Gazetenin 1 Ağustos tarihli nüshasında yer alan gezi eylemleri değerlendirmesinde Başbakan Erdoğan’ın otokratik tavrına yönelik hoşnutsuzluğun devam ettiği vurgulandı.

Gezi eylemleri ve sonrası ile ilgili olarak ayrıntılı bir değerlendirme yapan Nikkei Gazetesi’nde, “Tiranlığa asla boyun eğme ....” İstanbul’un birçok parkında neredeyse her akşam yüzlerce genç forumlarda toplanarak hükümeti eleştiriyor. Ramazan ayında oruç tutulduğu için gün batımı ile beraber hep beraber yemekler yeniyor ve yemek sonrası ateşli tartışmalar yapılıyor” denildi.

“Türkiye’de İnsan hakları ihlallerine yönelik endişeler de artıyor. Ayrıca, Mayıs sonundan bu yana hükümete karşı tepki gösteren en az 72 basın mensubu işini kaybetti” denilen yorum haberde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sorulan sorular ile yanıtları da şöyle yer aldı;

“Türkiye ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nikkei Gazetesinin sorularını yanıtladı.

Soru; Gezi parkı eylemlerinin ve devam eden gösterilerin gelecek sene Mart ayında yapılacak yerel seçimlere etkisi nasıl olur?

K.Kılıçdaroğlu; CHP gençlerin yaptığı gösterileri, gençlerin uğradıkları haksızlıklarda, hukuksuzluklarda onları destekledi. Partimizin oy oranının da arttığını düşünüyorum. . Partimizin gençlik kolu üyelerini birçok parkta düzenlenen ve siyaset konuşulan forumlara gönderdik ve dile getirilen görüşleri dinledik. Gençler siyasete yeni bir yön vermek ve gençlik aşılamak istiyorlar..


Soru; Başbakan Erdoğan’ın hedeflediği anayasa değişikliği ve Başkanlık sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

K.Kılıçdaroğlu ; İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), tek başına anayasayı değiştiremez. Böyle bir sayısal gücü yok. Gezi eylemleri ve gösterilerle birlikte Başbakan’da Cumhurbaşkanı olma şansını kaybetti. Polis göstericileri bastırırken 5 kişinin yaşamını yitirmesi, Başbakan’ın büyük ivme kaybetmesine neden oldu ve hem yurt içinde hem de yurtdışında bu durumun farkına varıldı.”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları