loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; 6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir!

Kılıçdaroğlu; 6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir!
Tarih: 08.12.2022 - 09:08
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. şikayetçi olması ile ortaya çıkan, 6 yaşındayken evlendirilip istismara uğraması ile ilgili açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2018'de attığı tweeti alıntılayarak 6 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel saldırı üzerinden mesaj verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 20 Şubat 2018'de yazdığı tweetinde;

"CHP olarak, ülkemizin en büyük utancı çocuk istismarının önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız demokrasi, eşit yurttaşlık ve çağdaş uygarlık mirası ile tüm kadınların ve çocukların mutluluğu için bu düzeni değiştirmeye mecburuz!

“6 yaşındaki çocukla evlenilebilir” diye fetva veren ve bu fetvayı verenleri destekleyen iktidara oy vermek, evlatlarımızı karanlık bir geleceğe mahkum etmek demektir. Çocuklarımız için, gelin Türkiye'yi birlikte aydınlığa çıkaralım!"

CHP olarak, ülkemizin en büyük utancı çocuk istismarının önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız demokrasi, eşit yurttaşlık ve çağdaş uygarlık mirası ile tüm kadınların ve çocukların mutluluğu için bu düzeni değiştirmeye mecburuz!

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) February 20, 2018

Bugün de bu tweeti alıntılayarak yaptığı paylaşımında;

"6 yaşında çocuk! Bunu yapan, buna göz yuman, bunun sistemini kuran şerefsizdir ve haysiyetsizdir! Şerefsiz ve haysiyetsiz muamelesi de görecektir! Hak ettiğinizi bulacaksınız!"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları