loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı

Kılıçdaroğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı
Tarih: 08.03.2014 - 13:31
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: ''Kadınlarımızın barışa, hukuka, ülkemizin geleceğine ve doğasına sahip çıkacaklarına ilişkin inancım tamdır.''

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:

“… O benim kollarım bacaklarım.

Yavrum, anam, karım, kız kardeşim

hayat arkadaşımdır.” (Kadın, Nazım Hikmet)

Cumhuriyetimizin tarihi aynı zamanda aydınlık bir Türkiye için mücadele eden kadınlarımızın tarihidir. Kadınlarımız, toplumsal hayatta üstlendikleri rollerle sadece ülkemizin gelişmesine omuz vermemişler, aynı zamanda bölge ülkelerindeki hemcinslerine örnek olmuşlardır.

Kadınlarımızın Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze kadar ilerleme, eşitlik ve özgürlükten yana attıkları kararlı ve cesur adımlar; diktatörlüğe ve onun her alandaki baskılarına karşı direndiğimiz bu günlerde mücadelemizi yükseltmekte ve geleceğimize dair umutlarımızı artırmaktadır.

AKP iktidarı, üreten ve yaşamı dönüştüren kadınlarımıza onların bedenlerinden sosyal hayattaki konumlarına kadar her alana yayılan bir savaş açmıştır. Fakat, bu otoriter iktidar bir şeyi unutmaktadır: 21. Yüzyılın Türkiye’sinde kadınlarımızı eve hapsedecek, onları tüketecek ve köleleştirecek her türlü girişim yenilgiye mahkumdur. Adalet, eşitlik ve özgürlük meşalesinin yılmaz taşıyıcıları olan kadınlarımız bütün baskılara karşı çıkarak ülkemizi aydınlatmaya ve toplumsal ilerlemenin itici gücü olmaya devam edeceklerdir.

Kadınlarımızı eve hapsetmeyi amaçlayan eğitim sistemini ve esnek çalışma planlarını, kadına karşı şiddeti yücelten anlayışı ve onları çocuk yaşta gelin yapan, yoksulluğa mahkum eden zihniyeti omuz omuza mücadele ederek yeneceğiz. Evde, işte, sokakta, siyasette ve hayatın diğer tüm alanlarında kadınlarımız özgürleşecektir. Kadınlarımız özgürleştikçe Türkiye özgürleşecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarımızın mücadelesine somut katkılar yapmaya devam etmektedir. %33 kadın kotasının sadece bir başlangıç olduğunu belirtmek isterim. Bugün geldiğimiz noktayı daha ileriye taşıyabilmek için bütün kadınlarımızı evlerinden çıkmaya, siyasete katılmaya ve seslerini yükseltmeye çağırıyorum. Sosyal haklar, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin adresi olan Cumhuriyet Halk Partisi kadınlarımızın katılımıyla daha da güçlenecektir. Toplumumuzun cinsiyet eşitliğini içselleştiren bir kültüre erişmesi ana hedefimiz olmalıdır.

Kadınlarımızın barışa, hukuka, ülkemizin geleceğine ve doğasına sahip çıkacaklarına ilişkin inancım tamdır. Dünya tarihi, Rosa Parkslardan Nene Hatunlara, Behice Boranlardan Gezi Parkı eylemlerinde kaybettiğimiz çocuklarımızın annelerine, kadınların yenilmez gücüne tanıktır. Türkiye’nin aydınlık geleceğindeki en belirgin imzanın sahibi de hiç şüphesiz kadınlarımız olacaktır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun! Kadınlarımızın mücadelesi yürüdüğümüz zorlu yolu aydınlatsın!”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları