loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Afet Bölgesi Pazarcık'ta: 'Halk Koordinasyon Merkezleri Kuracağız'

Kılıçdaroğlu Afet Bölgesi Pazarcık'ta: 'Halk Koordinasyon Merkezleri Kuracağız'
Tarih: 08.02.2023 - 17:05
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezde yaptığı incelemelerin ardından 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Pazarcık'ta açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezde yaptığı incelemelerin ardından 7,7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Pazarcık'a geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer eşlik etti.

İncelemelerin ardından yaptığı açıklamada CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Gün boyu gezdik. Sabah Arsuz’dan başladık. Tekrar İskenderun’dan geçtik. Burada gördüğümüz tablo bütün bölgede var. Üç aşağı beş yukarı her yerde görüyoruz. Koordinasyonun yetersizliğinden çok fazla şikâyet ediliyor. Koordinasyon yeteri kadar yok deniliyor. Yardım malzemeleri geliyor, çok sayıda yardım malzemesi. Ben buraya Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin Büyükşehir Belediye başkanları ile beraber geldim. Onlar da alanı gördüler. İhtiyaçlar anında giderilmeye çalışıldı. Ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar zaten. Baktık ki işte büyük aksamalar var. Bu aksamaları düzeltmek lazım" dedi.

"HALK KOORDİNASYON MERKEZLERİ KURACAĞIZ"

Koordinasyonu sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Halk koordinasyon merkezleri kuralım dedik AFAD'a yardımcı olmak için. Zaten Genel Merkez'de bir koordinasyon birimimiz var. Onlar aldıkları bütün şikayetleri AFAD'a bildiriyorlar ama benim Hatay'da da Maraş'ta da Osmaniye'yi sabah gördüm şimdi Adıyaman'a gideceğiz, büyük ihtimalle orada da benzer tablo. Aynı şey var, aynı şikâyet var. Yardım var, makineler geldi. Bekliyorlar, yeteri kadar eleman yok. Çalışmıyorlar. Koordinasyon yok diye bir şikâyet var. Biz şimdi halk koordinasyon merkezlerini kuracağız. Genel Merkez ile bağlantılı olacak bunlar. Şikayetler anında AFAD’a, ilgili birimlere aktarılacak. Aynı zamanda yardımlarda da ciddi bir sorun var. Dağıtımında da ciddi bir sorun var. Genel Merkez’de Hacer Foggo’nun başkanlığında bizim bir birimimiz vardı. O birimi tekrar aktive edeceğiz ve deprem konusunda da çalışmalarını isteyeceğiz. Böylece her aşamada bir şekliyle sorunları bir an önce çözmek ve gidermek istiyor."

"TÜRKİYE ZENGİN, GÜÇLÜ BİR ÜLKE"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin unutmaması gereken bir şey var; Türkiye zengin, güçlü bir ülke. Bizim belediye başkanlarımız gerçekten şu anda tümü seferber olmuş durumda. En küçüğünden en büyüğüne kadar ben büyükşehir belediye başkanlarımla geldim. Onların nasıl çalıştığını, müdahale ettiklerini, insanları nasıl kurtardıklarını gördüm. Bu çerçevede elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Halkın bundan emin olmasını isterim" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazarcık'ta yurttaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Ali Öztunç ve Orhan Sarıbal, kentteki duruma ilişkin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiler.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pazarcık'tan ayrılarak depremin vurduğu bir diğer il Adımayan'a doğru yola çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinden etkilenen Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, depremzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
 
Resim
 
Resim
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinden etkilenen Osmaniye’yi ziyaret etti. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, depremzede vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
 
Resim

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları