loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Amaç gözdağı

Kılıçdaroğlu: Amaç gözdağı
Tarih: 27.07.2013 - 11:35
Kategori: Sendika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koç Grubu şirketlerine baskının demokrasiyle bağdaşmadığını söyledi....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Koç Grubu şirketleri TÜPRAŞ, Aygaz ve Opet’te başlattığı vergi incelemesi ve “aramalı inceleme faaliyetleri” için “Sağlıklı işleyen demokrasilerde bu tür baskınlar olmaz. Hükümet işadamlarına gözdağı vermek istiyor” dedi.

Cumhuriyet’in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı bürokratlarının Koç enerji şirketlerine yönelik operasyonları ve Suriye sınırında yaşanan konuları değerlendirdi. CHP lideri TÜPRAŞ ve diğer Koç Grubu şirketlerine yapılan baskınla ilgili, “Bu yapılanın anlamı basit. İktidar, bir gruba karşı devlet gücünü kullanarak gözdağı veriyor. Başbakan düşüncesine uymadığını düşündüğü işadamlarını yola getirmek gibi bir görev üstlenmiş durumda. Bu gruba bunları yaparak, başka gruplara gözdağı veriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Vergi denetimlerinin Gezi operasyonlarıyla ilgili olup olmadığı konusunda ise Kılıçdaroğlu, “Kesin bilgim yok, ama tek söyleyeceğim bu tür baskınların sağlıklı işleyen demokrasilerde yerinin olmadığıdır” diye konuştu.

Suriye’nin kuzeyinde denetimin PKK’nin Suriye kolu olan PYD’ye geçişini de değerlendiren CHP lideri, “Hükümet kendi kazdığı kuyuya düştü” dedi ve şöyle devam etti: “Endişe verici noktaya gelindi. Başından beri izlenen Suriye politikası yanlış. Eskiden Türkiye konuştuğunda bir yankı yapardı. Şimdi yapılan uyarıları PYD bile dikkate almıyor. ‘Kuzey Suriye’ sözünü ilk telaffuz eden Başbakan’dır. Bu politikanın bizi nereye getirdiğine bir baksın. Suriye’nin içine müdahale ederek silahlı terör gruplarının gidişine göz yumduk. Defalarca ‘Bu politika yanlış, yapmayın’ dedik. Dinlemediler. Ama Suriye’de kendi attıkları adımlarla, kendi kazdıkları kuyuya düştüler."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları