loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Amasra’da Madenci Anma Mekânı ve Cumhuriyet Meydanı Açılış Törenine Katıldı

Kılıçdaroğlu, Amasra’da Madenci Anma Mekânı ve Cumhuriyet Meydanı Açılış Törenine Katıldı
Tarih: 15.10.2023 - 00:52
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasra Maden Faciasının birinci yıldönümünde, Madenci Anma Mekânı ve Cumhuriyet Meydanı’nın açılışına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Acılar hala taze. Aileler adalet istiyorlar. Adaleti bulmanın yolu yargı dediğimiz mekanizmanın iyi çalışması ve adaletsizliği yaratanların da yargının önüne çıkarılmasıdır. Eğer bunu yapmazsanız, adaleti gerçekleştiremezsiniz. Yüreği yanık anneler, aileler adalet istiyorlar. Biz elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz adalet gerçekleşinceye kadar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amasra Maden Faciasının birinci yıldönümünde, Madenci Anma Mekânı ve Cumhuriyet Meydanı’nın açılışına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Sekreteri Neslihan Hancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Aysu Bankoğlu, Ahmet Akın, Eren Erdem ve CHP milletvekilleri eşlik etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Efendim yaşadığımız bir acıyı unutmamak ve bir kent için elzem olan bir meydanı Amasralıların hizmetine açmak için bir aradayız.

Acılar unutulduğu zaman acıyı yaratan gerekçeyi de unutabiliriz. Acıları unutmadığımız zaman acıları yaratan gerekçeyi ortadan kaldırmak için çaba harcarız. Madencilerimiz, alın teri dökenler, yeraltında çalışırken yerüstündeki evlatlarını düşünen babalarımız 43 kişi hayatını kaybettiğinde hepimizin yüreğinde büyük acılar oluştu. Sadece Amasra değil, sadece Bartın değil 85 milyon insanımızın yüreği buradaydı.

Bugün o ailelerden ikisini ziyaret ettim arkadaşlarımla beraber. Acılar hala taze ve aileler adalet istiyorlar. Adaleti bulmanın yolu yargı dediğimiz mekanizmanın iyi çalışması ve adaletsizliği yaratanların da yargının önüne çıkarılmasıdır. Eğer bunu yapmazsanız adaleti gerçekleştiremezsiniz. Yüreği yanık anneler, aileler adalet istiyorlar. Biz milletvekillerimizle beraber bu konuda elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz adalet gerçekleşinceye kadar. Bütün olayları aşama aşama izliyoruz. Gerek burada, gerek Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kurulan komisyonlar, bürokrasiyle yapılan görüşmeler, yargı aşamasının izlenmesi bizim görevimizdir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak adaletin mutlaka ama mutlaka gerçekleşmesini isteriz.

Az önce milletvekili arkadaşımız konuştu ve adalet gerçekleşinceye kadar bu çabayı göstereceğimizi de ifade etti. Ben de Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak, hele hele adalet konusunda son derece duyarlı bir insan olarak adaletin gerçekleşmesi için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz.

Meydan, Cumhuriyet Meydanı. Bir kentin enerjisini boşalttığı alana biz meydan deriz. Meydanlarda insanlar gelirler; burada her şey olabilir, düğün de olabilir, burada dost sohbetleri olabilir, burada insanlar tanışabilir, burada mitingler yapılabilir, burada her şey yapılabilir toplumu ilgilendiren, kenti ilgilendiren ve kentte yaşayanların enerjilerini boşaltmaları için bir mekândır meydanlar. O nedenle bu meydanın açılışına katkı veren, destek veren Belediye Başkanımıza da, özellikle destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyemize, onun Belediye Meclis Üyelerine ve Sayın Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na hepinizin huzurunda teşekkür ederim.

Adı Cumhuriyet Meydanı. Gazi Mustafa Kemal der ki, “Cumhuriyet fazilettir.” Yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk der ki, “Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.” Ben Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. Ama bugün Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanıyım. Beni buraya taşıyan cumhuriyetin bana sağladığı, aileme sağladığı, bütün bireylere sağladığı imkânlardır. Cumhuriyet sayesinde okudum, cumhuriyet sayesinde liseyi, üniversiteyi bitirdim ve dolayısıyla Cumhuriyet sayesinde bürokraside önemli yerlere geldim, parlamentoda görev yaptım. O nedenle bu meydanın hakkını bilmemiz lazım ve cumhuriyetin ne olduğunu da asla unutmamamız lazım. Cumhuriyet faziletse, Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesi ise hiç kimse bu topraklarda yalnız olduğunu ve kimsesiz olduğunu düşünmesin. Hepimiz dayanışma içinde ve o dayanışma kültürünü büyüterek ve adaleti arayarak doğruları mutlaka yakalamak zorundayız.

Ben tekrar bu meydanın açılışı dolayısıyla burada bulunan sizlere, 43 maden şehidimizi sonsuzluğa uğradık, onların ailelerine sabırlar diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlerin acıları elbette ki var. O acılar sadece sizin değil 85 milyonun yüreğinde olan acılardır. Aynı acıların bir daha yaşanmaması da en büyük dileğimizdir.

Beni buraya davet ettiler değerli dostlarım, arkadaşlarım. Milletvekili arkadaşlarım burada, Belediye Başkanı arkadaşlarım burada. Dolayısıyla siz değerli Amasralılar buradasınız. Hepinize şükranlarımı sunuyorum, hepinize teşekkür ediyorum. Özellikle Amasra Belediye Başkanımız bütün gücüyle çalışıyor, emek harcıyor. Gerçekten sizlere layık olmak için de çabasını, emeğini sizler de umuyorum görüyorsunuzdur.

Hepinize tekrar yürekten teşekkür ederim. Sağ olun, var olun diyorum.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları