loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu Amasya'da: ''Kul hakkı yiyen adamdan korkulur mu?''

Kılıçdaroğlu Amasya'da: ''Kul hakkı yiyen adamdan korkulur mu?''
Tarih: 11.03.2014 - 19:53
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, Amasya Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasına, Amasya’yı ve Amasyalıları sevdiğini söyleyerek başladı...

“Bunlar yalansa, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kayıtlarını yayınla. Yayınladı mı? Niye yayınlamıyorsun? Madem montaj, belgeleri koyarsın, biz de deriz ki ‘bu ülkenin başbakanına kimse hakaret edemez’. Emin olun önce ben söylerim ama yayınlamıyor”


“Nasıl montaj yapacaksan yap, benim alnım temiz ve ak. Ben hiçbir şeyden korkmam, çekinmem”

Kılıçdaroğlu, Amasya Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmasına, Amasya’yı ve Amasyalıları sevdiğini söyleyerek başladı.

Amasya’nın “şehzadeler şehri” olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, ülkesini seven yiğit insanların bulunduğu, temiz siyaseti özleyenlerin bulunduğu yerde olduğunu belirtti.

Her Amasyalının devlete ortalama 618 lira vergi ödediğini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Ama bu iktidar, Amasyalıya her Amasyalı başına 362 lira kamu yatırımı yapıyor. 618 lira veriyorsunuz, 362 liralık karşılık alıyorsunuz. Aradaki fark nereye gidiyor? Nereye gidiyor diye soracak bu Amasyalı. Aradaki fark başçalanın cebine gidiyor. Artık onun unvanını çok iyi biliyorsunuz” diye konuştu.

“Ben siyasi iktidarı eleştirirken ona oy veren yurttaşlarımı eleştirmiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sakın ola ki ben onları eleştirdim diye onlara oy veren yurttaşlarımı eleştiriyorum anlamına gelmesin. Onlar oylarını, helal oylarını… Söz verdiler, ‘yolsuzluğu önleyeceğiz’ dediler, o vatandaşlarımız da gitti oy verdi. ‘Yoksulluğu önleyeceğiz’ dediler ve o vatandaşlarımız da gitti oy verdi. ‘Biz yasakları engelleyeceğiz, özgür bir Türkiye kuracağız’ dediler. O vatandaşlarımız da gittiler oylarını verdiler. Sakın ola ki ona ‘başçalan’ derken ona oy veren yurttaşlarımı ayrı tutuyorum, o yurttaşlarımın benim başımın üstünde yeri var. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Çünkü ben şuna inanıyorum, demokrasiye ve demokrasinin güzelliğine inanıyorum. Bize oy versin vermesin, her yurttaşımın benim başımın üstünde yeri var. “

- “Siyaset zenginleşme aracı olarak görülmemeli”

“Siyasette ahlak olmalı, siyaset ahlakın üstünde yükselmeli, siyaset zenginleşme aracı olarak görülmemeli” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Bir ülkede siyasete atılanların cebi şişerse, onlar zenginleşirse, halk fakirleşir. Herkesin bunu bilmesini isterim. Amasya’nın bir özelliği daha var, Amasya tarım kenti. Soğanın yüzde 19′unu, Türkiye’de üretilen soğanın yüzde 19′unu Amasya üretir. Bamyanın yüzde 25′ini Amasya üretir ama Amasya çiftçisine şunu sormak isterim. Sevgili çiftçi kardeşim, neden sana dünyanın en pahalı mazotunu satıyorlar. Litresi 5 lira. Dün Kars’taydım. Karslıların, Ardahanlıların ve Çorumluların da selamını getirdim. Kars’ta vatandaş soruyor. Bana diyor, ‘mazotu 5 liradan veriyorlar. İki adım ötede Gürcistan’da, orada 2 lira’. Bizde petrol yok orada da yok. Orda da insan var burada da insan var. Burada da hükümet var, orada da hükümet var. Neden orada 2 lira, neden Türkiye’de 5 lira? Şunu söyledim. Siyaset hırsızlığa alışırsa faturasını vatandaşa keser. 5 liraya size mazotu dayatır. Şuradan söylüyorum, Amasya’dan söylüyorum. Türkiye’deki bütün çiftçiler duysun. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında çiftçiye mazotu litresini 1,5 liradan vereceğiz.”

CHP iktidarında ilk dört ay içinde siyasi ahlak yasası çıkaracaklarını da belirten Kılıçdaroğlu, “Siyasi Ahlak Yasası’nı çıkartacağız. Kirli insanlar siyasete girmesinler. Siyasetin ahlakını yükselteceğiz. Siyaset halka hizmet etme sanatıdır, siyaset halkı soyma sanatı değildir ama bunlar halkı soydular. Biz önce halk zenginleşecek diyoruz ve arkasında duracağız” ifadelerini kullandı.

İlk dört ay içinde aile sigortası getireceklerini de anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini, “Ben bunları söylerken diyorlardı ki ‘siz kaynağı nereden bulacaksınız’. Vatandaş da merak ediyordu, ‘doğru kaynağı nereden bulacak bunlar’. Kaynak var mı bu ülkede? Para var mı? Haramilerde var. Haramilerin hesabından kim gelecek? Haramilerin saltanatını kim yıkacak? Halkla beraber yıkacağız. Anca beraber, kanca beraber. Bölünmeyeceğiz, beraber gideceğiz” şeklinde sürdürdü.

- “Sen kimsin ben senden korkayım”

17 Aralık operasyonlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Özellikle de çok iyi niyetle, Türkiye’yi kirlilikten arındıracak diye, çok iyi niyetlerle gidip AKP’ye oy veren değerli yurttaşlarımın vicdanına sesleniyorum. Nasıl olur da bir ülkede bunlar yaşanır” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Ben bunları söyledim diye benim hakkımda dava açmış. Sanıyor ki ben ondan korkacağım, sen kimsin ben senden korkayım, sen kimsin? Kul hakkı yiyen adamdan korkulur mu? Haramzadeden korkulur mu? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden korkulur mu? Ben de korkmam. Hesabını soracağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hesabını soracağım. Kim adına? 76 milyon yurttaş adına soracağım.”

Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Diyor ki ‘bunlar doğru değil, montajdır bunlar’. Kendisine çağrı yaptım. Özellikle AKP’ne oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum, kendisine çağrı yaptım. 76 milyon yurttaşın bütün konuşmaları Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan geçer. Dedim ki bunlar yalansa, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın kayıtlarını yayınla. Yayınladı mı? Niye yayınlamıyorsun? Madem montaj, belgeleri koyarsın, biz de deriz ki ‘bu ülkenin başbakanına kimse hakaret edemez’. Emin olun önce ben söylerim ama yayınlamıyor. Neden yayınlamıyor? Gerçekler ortaya çıkacak diye. O nedenle ben buna Başbakan değil ‘başçalan’ diyorum ve bunu hak ediyor” diye konuştu.

Adı şaibeye karışan bir kişinin başbakanlık koltuğunda oturmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Adı başçalana çıkmış birisi başbakanlık koltuğunda oturamaz, istifa etmesi lazım. Ayrılması lazım. Ne diyor büyük ozan, ‘Çeküldük izzet-ü ikbal ile bab-ı hükümetten’. Çekil kardeşim” dedi.

- “Nasıl bir montaj yapacaksın ben de merak ediyorum”

Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Dedim ki ‘kaç liraya gözün doyuyor senin Allah aşkına. Kaç liraya doyuyorsan, açıkça, emin olun dünya çapında kampanya açacağım parayı sana vereceğim. Şu milletin yakasından düş’. Bakın neden doğru bunlar, Amasya’nın kalesi kadar doğru. Kendisine bir çağrı daha yaptım. Arkadaş dedim bunlar montajsa dünyada bu işi bilen saygın kuruluşlar var, Amerika’da var, Almanya’da var, Fransa’da var, Japonya’da var. Özellikle Amerika’da var. Gönder oraya montaj olduğunu açıklasınlar. Biz de diyelim ki Başbakana haksızlık yapıyorlar. Gönderdi mi? Niye göndermiyor? Madem montajdır diyorsun gönder raporu al. Milletin önüne koy millet de desin ki ‘montajdır’.”

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Sonra ne dedi, ‘ ben Kılıçdaroğlu’nun da sesini montajlayacağım’ dedi. Eyvallah. Ben kendisine Amasya’dan sesleniyorum. Sevgili başçalan, benim oğlum Güney Kore’de okuyor. Doktora yapıyor Güney Kore’de. Arada bir Skype ile konuşuyoruz. Adres veriyorum ki montajı kolay olsun diye. Oğluma hiçbir zaman, ‘Oğlum, kaldığın evde paraları sıfırla’ diye bir konuşmam hiç olmadı. Çünkü çocuk zaten Güney Kore Hükümetinin bursu ile okuyor. Sadece uçak parasını Türkiye’ye gelip gittiği zaman ben veriyorum. Onun dışında bana bir yükü yok çok şükür. Şimdi ben ona sesleniyorum, nasıl bir montaj yapacaksın ben de merak ediyorum. Oğlumla konuşuyorum, ona ‘oğlum paraları sıfırla’ dediğim zaman, oğlum diyecek ki ‘Babacığım burs parası zaten az kaldı, neyi sıfırlayacağım’. Ertesi gün yine telefon edip ‘evladım kaç lira kaldı’, o da bana ‘babacığım 30 milyon avro kaldı’ demeyecek. O zaman ben ona söylüyorum, nasıl montaj yapacaksan yap, benim alnım temiz ve ak. Ben hiçbir şeyden korkmam, çekinmem. “

Siyasete girdiği gün mal varlığını kendi internet sitesinde açıkladığını belirten Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’ne genel başkan olduğum gün, mal varlığımı Cumhuriyet Halk Partisi’nin internet sitesine koydum. Bir dairem vardı onu sattım, mal varlığımda değişiklik oldu diye o değişikliği de hemen koydum oraya. Çünkü kazandığım her para benim alnımın akıyla kazandığım paraydı. Sakın ola ki yoksulluk edebiyatı yapıyorum diye kimse düşünmesin. Herkesin zengin olmasını isterim, herkesin varlıklı olmasını isterim. Tek şartım var, alın teriyle olsun” ifadelerini kullandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları