loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi Kadir Gecesi İftarına Katıldı

Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi Kadir Gecesi İftarına Katıldı
Tarih: 18.04.2023 - 00:43
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesi Kadir Gecesi İftarına Katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Milletimiz için kurduğumuz bu Halil İbrahim sofrası; birliğin, güzelliğin ve sürekliliğin sofrasıdır. Bu sofrada herkese, her dosta, her cana yer var. Hakça paylaşmak ve insanca yaşamak için tüm milletimizi bu güzel sofraya davet ediyoruz. Emeğin karşılığını bulduğu ve zenginlikten herkesin payına düşeni aldığı bu ülkeyi, kimseyi dışarıda bırakmadan hep birlikte inşa etmek istiyoruz ve inşa etmekte de kararlıyız. Ülkemizin gelişmesinin önündeki en büyük engel olan eşikleri hep birlikte aşacak, bu ülkeye en çok özel o baharı hep beraber getireceğiz.” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Beylikdüzü Belediyesinin düzenlediği Kadir Gecesi İftarında vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Teşekkür ederim, çok teşekkür ederim.

Sayın Genel Başkanım, Sayın Başkanlar, değerli misafirler; hepinizi sevgiyle, saygıyla, dostlukla yürekten selamlıyorum.

Esmaü'l Hüsna’da yer alan, yani Allah‘ın 99 isminden biri olan ‘Kadir’ kelimesinin anlamı güçlü- kudretli, diğer anlamı ise değer-kıymettir. Kadir Gecesi de aynı zamanda bir değer gecesidir. Dolayısıyla bu gece, ortak değerlerimizi hatırlamaya, yaşayıp yaşatmaya da bir vesiledir. Bizim toplum olarak en önemli ortak değerlerimizden biri beraber yaşama kültürümüzdür. Bu kültürün hamuru saygıyla, sevgiyle, dayanışmayla yorulmuştur.

Sevgili dostlarım; ülkemizin zenginliği, toplumumuzun çeşitliliğini besler. Ama sanki böyle değilmiş gibi, uzun yıllardır çeşitlilik, uzlaşılamaz farklılıklar olarak topluma yansıtıldı. Farklılıklara yapılan vurgular toplumu ayrıştıran silahlara dönüştü. Kimlikler üzerinden toplumsal çatışma körüklenerek, halk farklı gruplara çekildi.

Biz Millet İttifakı olarak bu kutuplaşmayı kırmak, ülkemizi kimlik siyasetinden kurtarıp değer odaklı bir siyaset kültürünü yerleştirmek üzere yola çıktık. Liderleri olarak Halil İbrahim sofrasına oturduk. Halkımızı da adalet, eşitlik, hukuk, özgürlük ve hakça paylaşım için bu sofraya davet ettik.

Milletimizin sofrasında sadece karınlar doymakla kalmıyor, bu sofrada birlik ve beraberliğimiz de güçleniyor.

Sofranın yaşattığı değerler vardır, biz de o değerleri benimsedik. Bu sofrada açgözlülük yok, hırs yok, art niyet yok, kibir yok. Ama istişare var, dayanışma var, paylaşma var. Bu sofraya her oturan bilsin ki, yanındakini de düşünür. Bu sofrada kimse, lokmasını yutmadan ikinci lokmaya el uzatmaz. Aynı aşa kaşık salladığımız bu sofraya konan her şey nimetten görülür, israf edilmez.

Milletimiz için kurduğumuz bu Halil İbrahim sofrası; birliğin, güzelliğin ve sürekliliğin sofrasıdır. Birlik ve dayanışmanın, paylaşmanın, tütmeye devam eden ocakların ve süren yaşamın sofrasıdır. Bu sofra denkliğin ve eşitliğin sofrasıdır. Soframızda herkesin yeri vardır ve soframızda oturan herkes saygındır ve saygın görülür. Bu sofrada kimse güç ve itibar gösterisi yapmaz. Bu sofra, haram yiyenlerin sofrasına hiç ama hiç benzemez. Yozlaşma, savurganlık, eşitsizlik ve adaletsizlik bu sofrada kendisine yer bulmaz. Bu sofra hak sofrasıdır, herkes payını alsın diye kuruldu. Bu sofra dostlar sofrası, birlikteliğimiz büyüsün diye var.

Bu sofranın bereketi aynı zamanda ülkemizin de bereketidir. Değer odaklı yaşam da bu sofrada filizleniyor dostlarım. Bu filizler fidan olacak, sonra çiçek açacak ve inanın baharların en güzeline hep birlikte kavuşacağız. Bu güzel ülkede gerilimin yerini huzur, çatışmanın yerini barış ve anlayış, düşmanlığın yerini ise kardeşlik alacak. Bir arada yaşama kültürümüz, tüm dini etnik ve mezhepsel farklılıkları çatışma unsuru haline getiren kirli siyasete galip gelecek.

Bilge dostum Temel Bey’le ve soframızdaki diğer liderlerle biz bu ortak paydada buluştuk. Milletimizle birlikte azimle ve kararlılıkla ve inançla yürüyoruz. Bu topraklarda yeşerecek yeni nesiller için adil bir düzeni savunuyoruz. Bu sofrada herkese, her dosta, her cana yer var. Hakça paylaşmak ve insanca yaşamak için tüm milletimizi bu güzel sofraya davet ediyoruz. Emeğin karşılığını bulduğu ve zenginlikten herkesin payına düşeni aldığı bu ülkeyi, kimseyi dışarıda bırakmadan hep birlikte inşa etmek istiyoruz ve inşa etmekte de kararlıyız. Ülkemizin gelişmesinin önündeki en büyük engel olan eşikleri hep birlikte aşacak, bu ülkeye en çok özel o baharı hep beraber getireceğiz.

Mübarek kandil gecesinde, mübarek Kadir Gecesinde bu güzel iftarı düzenleyen ve burada buluşmamıza vesile olan Beylikdüzü Belediyesine ve değerli başkanına, yıllar evvel bu geleneği burada başlatan sevgili dostum, arkadaşım Ekrem Başkana yürekten teşekkür ederim.

Allah, ettiğiniz tüm duaları kabul etsin. Hepinize en içten sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum, Allah’a emanet olun diyorum.”

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları