loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Açılışına katıldı

Kılıçdaroğlu, Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Açılışına katıldı
Tarih: 13.01.2023 - 11:24
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Açılışına katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Açılışına katıldı;

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan’ın unuttuğu bir şey var. Erdoğan Bay Kemal’in hesap uzmanı olduğunu bilmiyor. Ben hesap uzmanıyım, gerçekten de hesap uzmanıyım. Yıllarca hesap uzmanı olarak çalıştım Maliye Bakanlığında. Plan nedir, program nedir, proje nedir, hesap nedir, kitap nedir; bütün bunları bilirim. Kılıçdaroğlu kimseye teslim olmaz. Allah’ın güneşi bedava; gideriz, elektriği üretiriz, yaparız ve çiftçimize veririz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli programı kapsamında Çardak ve Bozkurt Muhtarlar Buluşması ile Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Açılışına katıldı.

Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali Açılış Törenine katıldı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Efendim hepinize merhabalar.

Atmosfer uzun süre beklememize izin vermiyor, hava biraz serin.

Belediye Başkanımızı büyük bir dikkatle dinledim, sizler de dinlemişsinizdir, “Hambat Ovasının Gelini” olarak kendisini tanımladı ve bu bölgeye yaptığı yatırımlar dolayısıyla da gurur duydu. Küçük bir film de izledik. Şanlıurfa’ya gittiğimde, Şanlıurfalı çiftçilerin en çok şikayet ettiği konu elektrik fiyatlarıydı. Bereketli bir ova, bereketli bir Türkiye. Bizim çiftçi elektriği niye bu kadar pahalıya alır? Hadi gübreyi anladık, ilacı anladık, mazotu anladık dışarıdan geliyor. Allah’ın güneşi bedava niye bu kadar pahalıya elektrik tüketiyor diye. Oturduk bir hesap yaptık, çalıştık ve gördük ki, eğer sağlıklı ve düzenli bir yatırım yapabilirsek, akılcı bir yatırım yapabilirsek çiftçimize elektriği bedava verebiliriz. Şanlıurfa’ya gittiğimde bunu açıkladım, Şanlıurfalılara söyledim. Dedim ki, “yerel yönetimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin, bütün Şanlıurfalı çiftçilerin tamamına elektriği ücretsiz vereceğiz.” Mümkün mü? Mümkün. Planlı mı? Planlı. Hesabı yapıldı mı? Yapıldı. Daha sonra Erdoğan’ı da izlediniz. O da diyor ki, “elinden tutan mı var?” Elinden tutan yok, engel çıkaranlar var. Ama herkes şunu bilsin; Kılıçdaroğlu, yani Bay Kemal şikayet etmez, onun görevi bütün engelleri aşıp amaca ulaşmak.

Birsen Başkanımız gayet güzel bir çalışma yapmış bütün engellemelere rağmen. Biliyorum, engellerin çıkarıldığını da biliyorum. Panel verilmez mi parayla? O bile satılmak istenmedi. Ama bütün bunları Belediye Başkanımız da gerçekten de bütün engelleri aşarak bu sorunu çözdü. Şimdi Antalya da yapıyor benzerini. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada. Büyükşehir Belediye Başkanımız 15 bin 120 çiftçiye sulama kooperatifi aracılığıyla elektriği ücretsiz veriyor.

Erdoğan’ın unuttuğu bir şey var. Erdoğan Bay Kemal’in hesap uzmanı olduğunu bilmiyor. Ben hesap uzmanıyım, gerçekten de hesap uzmanıyım. Yıllarca hesap uzmanı olarak çalıştım Maliye Bakanlığında. Plan nedir, program nedir, proje nedir, hesap nedir, kitap nedir; bütün bunları bilirim.

Değerli arkadaşlarım, elektrik üretmek için doğalgaz alıyorsunuz karşılığında dolar ödüyorsunuz. Akaryakıt alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz, kömür alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz. Allah’ın güneşi bedava kardeşim. Dolarla birilerine teslim olmuşlar, kömürle birilerine teslim olmuşlar, akaryakıt lobilerine teslim olmuşlar. Ama hiç kimse şunu unutmasın, Kılıçdaroğlu kimseye teslim olmaz. Gideriz, elektriği üretiriz, Allah’ın güneşi bedava yaparız ve çiftçimize veririz.

Neden çiftçiden başladık, o da önemli. Neden önce çiftçi dedik? Çünkü karnımızın doyması lazım. 85 milyon insanı besleyecek olan çiftçidir. Üretmesi lazım. Çiftçi zarar ederse, çiftçiyi toprağa küstürürseniz bunun sonu felakettir. Her şey dışarıdan gelsin, buğday dışarıdan, mısır dışarıdan, et dışarıdan, canlı hayvan dışarıdan, fasulyeden, mercimekten, yulaftan her şey dışarıdan. Bu bereketli toprakları kim çalıştıracak, kim üretecek? Çiftçi. Bunun için hep beraber çiftçilerin kazanabileceği bir ortamı yaratmak zorundayız ve bunu yaratacağız. Şimdi elektrikten başladık, göreceksiniz Allah nasip eder sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda göreceksiniz kırsalda çalışan genç çocukların ve kadınların sosyal güvenlik primini de devlet olarak biz ödeyeceğiz. Yani onlar çalışacaklar, onlar yeri, zamanı gelince de emekli olacaklar göreceksiniz. Çiftçinin rahat ettiği, rahat tatil yaptığı, eğlendiği, ürününü aldığı, hasadını yaptığı, düğününü huzur içinde gerçekleştirdiği, tatilini yaptığı bir iklimi yaratacağız. Çiftçiyi küstürdüğümüz zaman hepimiz kaybederiz. Oysa Türkiye’nin kaybetmeye değil, kazanmaya ihtiyacı var.

Dediğim gibi hava biraz serin. O nedenle izin verirseniz burada sözlerimi bitireyim. Hepinizin huzurunda “Hambat Ovasının Gelini” olan Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum. Diyeceksiniz ki, bütün bunları nasıl planladınız diye. Bakın değerli arkadaşlarım, Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Enerji Politikaları diye bir çalışma yaptık. Bu çalışma sıradan bir çalışma değil. Bu çalışma pek çok bilim insanının, enerji uzmanının bir araya gelip yaptığı bir çalışma. Dolayısıyla biz elektriği çiftçiye bedava vereceğiz derken, oturup da akşam yatıp sabah kalkıp elektriği hadi bedava verelim diye bir cümle kurmak istemedik. Her şeyi çalışarak, her şeyi incesine, noktasına kadar çalışarak bunu hayata geçirdik.

Hepinizin huzurunda tekrar Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum, Birsen Başkanı. Ve aynı şekilde çalışma yürüten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız da var, onu da hepinizin huzurunda yürekten kutluyorum.

Hepiniz sağ olun, var olun diyorum.

*CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, açılış töreninin ardından Honaz İlçesine bağlı Kocabaş Mahallesi yakınlarında kendisini yol kenarında bekleyen çiftçilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları