loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu bu kez de 'Milli Savunma Sanayii' başlığıyla video paylaştı

Kılıçdaroğlu bu kez de 'Milli Savunma Sanayii' başlığıyla video paylaştı
Tarih: 04.05.2023 - 23:47
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Milli Savunma Sanayii" başlıklı yeni bir video paylaştı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu paylaşımlarıyla seçmene seslenmeye devam ediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu bu kez de "Milli Savunma Sanayii" başlığıyla video paylaştı.

Milli Savunma Sanayii. pic.twitter.com/h0DJKcWQdh

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 4, 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kirli propagandalar devam ediyor. ‘Efendim Bay Kemal gelecek, İHA’lar, SİHA’lar hangara çekilecek, sosyal yardımlar kesilecek.’ Tüm bu yalanları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Devletin savunmasını, ordusunu bile bir seçim propagandasına dönüştürdüler. Ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde. AK Parti, devleti tehlikeye atıyor. Farkında bile değil. Çünkü umurunda bile değil.” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam sosyal medya hesabından, "Milli Savunma Sanayii" başlığıyla paylaştığı videoda şu açıklamalarda bulundu:

“Sevgili halkım, sevgili gençler;

Kirli propagandalar devam ediyor. ‘Efendim Bay Kemal gelecek; İHA’lar, SİHA’lar hangara çekilecek, sosyal yardımlar kesilecek…’ Tüm bu yalanları sesleri bile titremeden söylüyorlar. Ya devletin savunmasını, ordusunu bile bir seçim propagandasına dönüştürdüler. Siz hiç böyle bir propaganda gördünüz mü geçmişte? Yüz yıllık savunma sanayimizin hiç böyle kullanıldığını gördünüz mü, duydunuz mu? Yapılmadı. Vallahi yapılmadı. Neden? Çünkü bazı şeyler kutsaldır, hepimizin ortak meselesidir. Burada bir ayrışma olmasın diye sorumlu bir siyasetçi bunu katiyen yapmaz. Ama Erdoğan nere, sorumluluk nere.

Mesela bu gemilerin mühendislerini AK Partili, CHP’li, İYİ Partili diye ayırabilir misiniz? Ayıramazsınız. Parti başka, Türk Devleti başka. Devlet söz konusu olunca, yoktur birbirimizden farkımız. Anlamıyorlar, bu kafayla devlet kalmaz devlet. Söz konusu Türkiye ise hangi mühendisin hangi partiye oy attığının zerre önemi olabilir mi? O zaman neden saray propagandasını yapıyor? Neden devletin savunma sanayisini siyasallaştırıyor? Ya düşünsenize, gemiyi, ordunun gemisini AK Parti seçim otobüsüne döndürdüler. İnanılmaz şeyler yaşıyoruz bu seçimde.

AK Parti, devleti tehlikeye atıyor. Farkında bile değil. Çünkü umurunda bile değil. Parti devleti demek, devletin büyük bir riske atılması demektir. Bu konudaki tavrımı net söyleyeyim, devletin taşıyıcı kolonlarını kırdılar. Devlet sallanıyor, devlet. Ben Allah korusun bir deprem olmadan, o kolonları güçlendireceğim. Savunma sanayi, bu kolonlardan biridir ve asla siyasallaştırılmamalıdır. Çünkü düşmanın gelmemesine güvenmeyiz ama ona karşı hazır olmaya güveniriz. Hazır olmak, bir dizi teknik hazırlıktan ziyade ülkenin savunmaya değer olduğunun inancıyla başlayan bir ruh halidir. Hazır olmak budur. Türkiye’de 85 milyon insan bu ruh halindedir. Ve öyle de kalmalıdır. Neden yabancılaştırıyorsunuz insanları kendi gemisine, kendi savunma sanayisine? Hepimizin gemisi, hepimizin SİHA’sı bu ya.

Politik tartışmalarımız ne olursa olsun, ordumuz bunun dışında kalmak zorunda. Bayrakla nasıl kampanya yapılamıyorsa ordunun gemisiyle de yapılmamalı. Çünkü ülkemizin bağımsızlığı ve milli menfaatleri her şeyin üzerindedir.

Son olarak şunu da ekleyerek bitireceğim; sürekli iftira atanlar Yunanistan’ın silahlandırdığı adalarla ilgili bir şey yaptılar mı? Her şeyleri palavra sevgili halkım, her şeyleri yalan. Ama sabredin. Devlet yine devlet olacak. Tüm partiler, genel başkanı olduğum CHP de dâhil tüm partiler, haddini bilecek. Devlet ile parti işleri artık birbirine karıştırılmayacak. Neyse, dedim ya, az daha sabredin.

Kalın sağlıcakla."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları