loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, ''Bu sivil inisiyatif değil''

Kılıçdaroğlu, ''Bu sivil inisiyatif değil''
Tarih: 05.04.2013 - 23:28
Kategori: Medya

CHP Genel Başkanı 'Kemal Kılıçdaroğlu, Özenle seçilmiş insanlar var. Neyi anlatacaklar?'

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu akil insanlar ile ilgili olarak, “Bir psikolojik hareketle görevlendirildiler, olayın PR’ını yapmak için görevlendirildiler” dedi.

Bu sivil inisiyatif değil. Özenle seçilmiş insanlar var. Neyi anlatacaklar? Barışı. Birisi, “sizin çözümünüz nedir?” diye soracak olsa. benim çözümün şudur diyebilecek mi?”

“Şehit annelerinin isteği üzerine krediyi açmıştım. Başbakan Erdoğan ertesi gün krediyi reddetti”

-“Başbakan silahları bırakıp çıksınlar diyor. Aksini söyleyen var mı? Yok. Aksinin isteyen var mı yok? Peki, neyin karşılığında? Bilen yok?”

-”Biz sorunun çözülmesini istiyoruz. Katkıyı vermeye hazırız. Samimi dürüst olacaksın, kişisel bir ajandan olmayacak, halkın kabul etmeyeceği angajmanlara girmeyeceksin dedim. Başbakan ertesi gün kabul etmedi. Bu insanla ben nasıl bir araya geleceğim”

-“Kullanılan dil, üslup temel bir sorunu çözmeye uygun değil. Eskişehir’de ki konuşması, ‘ana muhalefet ve yavru muhalefet öfkeden kuduruyor’ dedi. Bu dili kullananla nasıl bir araya geleceğiz”

-“Bugün süreçle ilgili olarak doğrudan muhatap Başbakan Erdoğandır. Mektuplar geliyor, doğrudan Başbakan Erdoğan’a gidiyor. Televizyonu bile o veriyor. 12 kanallı verdim diyor”

“Bizim önerimizin 2 ayağı vardı. Uzlaşma komisyonu. Statüsü olmayacak, Her siyasi partiden eşit sayıda milletvekili olacak. Birde buna bağlı olarak sivillerden oluşan bir kurul. Komisyona bağlı olacaklardı.”

-“Bu süreç için en çok uğraşanlar bizleriz. Çocuklarımızın adını barış, özgür koyduk.”

-”Ben grup toplantısında bir yol haritası çizdim. Diyoruz ki; gelin yüzde 10 seçim barajını kaldıralım, illa PKK ile masaya oturunca mı kaldıracaksınız?”

-”12 Eylül PKK’yı güçlendiren bir olaydır. 12 Eylül yasaları ile bu sorun çözülemez. Diyarbakır cezaevinde insanlar işkence gördü orayı müze yapalım diyoruz AKP kabul etmiyor”

-“Korucuları kaldıralım. Sosyal güvenlik sağlayalım. Onuda teklif ettik.”

-“Bu ülkede gerçekten barış istiyorsanız gelin temizliği yapalım. Bu işin özü demokrasidir. özgürlükleri genişletince terör biter.”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu CNN TÜRK’ün “Kemal Kılıçdaroğlu ile Özel” canlı yayınında, Hürriyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik’in sorularını yanıtladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları