loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu; 'bu yoksulluk, terörün en kötüsü, çocuk yoksulluğu'

Kılıçdaroğlu; 'bu yoksulluk, terörün en kötüsü, çocuk yoksulluğu'
Tarih: 26.11.2022 - 22:22
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin mutfağından eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile yayımladığı videoda, "İktidara gelir gelmez okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçireceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu;

"Bir insan neden yoksul evlatlarımızın beslenme çantasını reddeder, inanın aklım almıyor! Yapacak bir şey yok, acı ve ıstıraplarının üstesinden gelme mücadelesine kendi başımıza devam edeceğiz."

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: 

"Ekonomi hepimizi vurdu. Çok yoksullaştık. Buna artık yoksullaşma denmez. Bir ekonomik şiddet ile karşı karşıyayız. Bunun adı olsa olsa zulüm olur. Tüm ülke, işlemediğimiz bir suçun cezasını çekiyor gibiyiz. Ekonomik terördür bu. Ancak bu yoksulluk, terörün en kötüsü, çocuk yoksulluğu.

Bambaşka bir seviye. Evlatlarımızın bir kısmı yarı aç yarı tok yatağa giriyor. Öğretmenlerle konuşuyorum. Bazı çocuklarımızın okula götürdüğü beslenme çantalarında kuru ekmek ve su var. Bu ülkede çocuklarımızın bir kısmı beslenme saatinde arkadaşlarından saklanıyor, baygınlık geçiriyor. 

Anne ve babaları veresiye yazdırıp çocuklarına peynir ekmek alıyor. Bir şey yapmak zorundayız. Bakın bu yoksulluğun zıttı zenginlik değil, adalet. Bu çocuklara verilmeyen adalet. Yol arkadaşlarıma söyledim, mecliste bu konuda bir destek isteyelim. Çocuklarımıza beslenme saatinde ücretsiz öğle yemeği verilmesine yönelik bir önerge verelim dedik ve verdiler.

Peki ne oldu, AK Parti ve MHP oylarıyla bu önergemiz reddedildi. Allah aşkına, aç çocuk, nasıl bir siyaset kavgası olabilir, aklım almıyor. Reddetmek için ellerini kaldırdılar. Bu milleti ne hale getirdiler. En yoksul ve en savunmasız çocuklarımıza karşı el kaldırdılar. Selvi Hanım ve ben, haftalardır bu konuyu konuşuyoruz. Çok ama çok etkilendik bu konuda."

Selvi Kılıçdaroğlu ise şöyle konuştu:

"Gerçekten bu konuyu hem evde konuşuyoruz hem sokakta karşılaşıyoruz. İnsanlar, çocuklar şikayetçi. Annelerin babaların çocukların beslenme çantasına bir şey koyacak paraları yok. Ama her türlü aç gözlülüğe para var. Biz de evlat sahibiyiz.  Gerçekten utanıyoruz, üzülüyoruz, içimiz acıyor. 

Türkiye'de yoksulluk, çok karmaşık bir konu olabilir ama bir çocuğu beslemek için bu kadar karmaşık olmamalı."

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İktidara gelir gelmez, bu ülkenin evlatlarına, okullarımızda bir öğün ücretsiz yemek uygulamasını hemen hayata geçireceğiz. Ama şu an durum acil. Bekleyecek bir günümüz bile yok. Selvi Hanım ve ben düşündük. Hemen bir çözüme ihtiyacımız var dedik. 

Beylikdüzü, İzmir, Çankaya, Safranbolu gibi belediyelerimiz, çocuklarımıza bir öğün sağlıklı ve yeterli yemek verecek uygulamayı hayata geçirdi. İhtiyaç sahibi çocuklarımız arkadaşlarından geri kalmayacak biçimde beslenme çantalarına ulaşıyorlar.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları