loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu ''Büyük Roman Buluşması''na katıldı

Kılıçdaroğlu ''Büyük Roman Buluşması''na katıldı
Tarih: 29.04.2013 - 01:13
Kategori: Siyaset

CHP Roman Çalıştayı’nda alınan kararlar kürsüden okundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu “Büyük Roman Buluşması”nda, “Kimlikleri, inançları ne olursa olsun tüm yurttaşların birlikte, mutlu ve huzurlu yaşamasını istiyoruz” dedi.

İÇİN TIKLAYIN!

Bakırköy Belediyesi ile Roman dernekleri temsilcilerinin katkılarıyla düzenlenen, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan “Büyük Roman Buluşması”nda, dans ve müzik grupları sahne aldı. CHP Roman Çalıştayı’nda alınan kararlar kürsüden okundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Bakırköy’de, Atatürk Yaşam ve Spor Köyü Tesisleri’nde düzenlenen “Büyük Roman Buluşması”na katıldı, Romanlarla kucaklaştı ve burada yaptığı konuşmada, kimlikleri, inançları ne olursa olsun tüm yurttaşların birlikte mutlu ve huzur içinde yaşamasını savunduklarını söyledi.



“Bu güzel ülkeyi beraber ve birlikte kurduk” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Biliyorum, eğitim sorununuz var ve çocuklarınız sağlıklı eğitim almıyor. Bunun için mücadele edeceğiz ve eğitimde ayrımcılığa kesinlikle son vereceğiz.



Konut sorununuz var, onu da biliyorum. Sizleri yerinizden söküp kentin varoşlarına atıyorlar. TOKİ konutlarında oturmaya zorunlu kılıyorlar. Yapacağımız şu; bahçeli konutlar olacak ve Roman kardeşlerimiz kendi kültürlerini, bahçeli konutlarda oturarak sürdürecekler.

Sağlık sorunlarınız var, iş sorununuz var, biliyorum. Başkanınız (Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Serdar Özbayraklar) güzel bir şey söyledi. ‘Artık makarna, 1 kilo pirinç istemiyoruz, iş istiyoruz iş’ diyorsunuz. Evet işiniz olmalı, aşınız olmalı, huzur içinde beraberce, özgürce bu güzel ülkede yaşamalıyız. Yaşayacağız, bu kararlılığımızı sonuna kadar sürdüreceğiz.”

- “Yerel yönetimlerde görev istiyoruz” -



Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Serdar Özbayraklar da “Roman açılımı” ile kendilerine verilen sözlerin tutulmadığını belirtti.

Hiç kimsenin Romanlar’ı, “arka bahçesi” olarak görmemesi gerektiğini belirten Özbayraklar, “Romanlar’ın oylarını, ’1 kilo pirinç, 1 kilo bulgurla alırım’ şeklindeki yaklaşımlar artık sonuç vermeyecektir. Artık seçen değil seçilen olmak istiyoruz. İlk önce yerel yönetimlerde görev istiyoruz” diye konuştu.



Bakırköy Belediyesi ve Roman dernekleri temsilcilerinin katkılarıyla düzenlenen, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan “Büyük Roman Buluşması”nda, dans ve müzik grupları sahne aldı. www.istanbulgercegi.com genel yayın yönetmeni İmambakır Üküş'ün aralarında olduğu çok sayıda basın mensubunun izlediği buluşmada CHP genel başkanı Kemal Kılçdaroğlu, CHP genel başkan yardımcıları; Nihat Matkap, Yakup Akkaya, Zezgin Tanrıkulu, CHP genel sekreteri Bihlün Tamaylıgil, çok sayıda milletvekili, il yöneticileri, parti meclisi üyeleri, CHP'li belediye başkanları, CHP eski disiplin kurulu üyesi Kamber Doğan'ında aralarında bulunduğu çok sayıda yönetici katıldı. Buluşmada üç gün süren CHP Roman Çalıştayı’nda alınan kararlar kürsüden okundu.

Vişne Haber Ajansı - Fotoğraflar: Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları