loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Hizmet Binasını Açtı

Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Hizmet Binasını Açtı
Tarih: 18.05.2013 - 00:56
Kategori: Yerel

Kılıçdaroğlu R.T.Erdoğan’a, ‘Başbakan değil misin? Başbakansan Reyhanlı’daki patlamanın sorumlusu sensin' diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Çankaya Belediyesi hizmet binasının açılışında, “İri olacağız, diri olacağız. Mücadeleyi birlikte yapacağız. Türkiye’nin özgürlüğü, bağımsızlığı, çocuklarımıza gelecek güzel bir Türkiye bırakmak için hep beraber yüreklice mücadele edeceğiz” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu R.T.Erdoğan’a, ‘Başbakan değil misin? Başbakansan Reyhanlı’daki patlamanın sorumlusu sensin” diye seslendi.

“Bir de çapsız bir Dışişleri Bakanı var. Hani şöyle parmakla çağrılan. O da bir maraton yarışçısı gibi koşarak gidiyor. ‘Acaba bana ne söyleyecekler’ diye. Sen o çağıranın sözüne kulak vereceğine, gel şu milleti bir dinle bakalım”

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankaya Belediyesi’nin Sakarya Meydanı’ndaki yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğinibelirterek, ”Uyanık olacağız, güçlü olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Mücadeleyi birlikte yapacağız. Türkiye’nin özgürlüğü, bağımsızlığı, çocuklarımıza gelecek güzel bir Türkiye bırakmak için hep beraber yüreklice mücadele edeceğiz. Haramilerden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurtarmak zorundayız. Vatandaş borç batağında, onlar keyiflerini sürüyorlar. Vatandaş ay başını nasıl getireceğim diye düşünürken onlar başka işlerin peşindeler. Reyhanlı’da bombalar patladı, 51 yurttaş hayatını kaybetti. Şimdi soruyorum bunun sorumlusu kim? Eğer siz dış politikanızı başka ülkelerin çıkarları üzerine inşa ederseniz. Faturayı bu millete ödetirsiniz. Beyefendi sorumluluk almıyor. Sen bu ülkeyi yönetmiyor musun? Başbakan değil misin? O zaman bu işin sorumlusu sensin. Bu işin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Herkes bunu çok iyi bilsin.”dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir de çapsız bir Dışişleri Bakanı var. Hani şöyle çağrılıyor ya. O da bir maraton yarışçısı gibi koşarak gidiyor. ‘Acaba bana ne söyleyecekler’ diye. Sen onun sözüne kulak vereceğine, gel şu milleti bir dinle bakalım” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, CHP’li belediyelere baskı yapıldığını ve hizmet üretmelerinin engellendiğini de belirtenKılıçdaroğlu bu konuda da şunları söyledi:

“Sabahın 5′inde, 6′sında CHP’li belediyelere baskın düzenleniyor. Onların kararları engelleniyor. Onlar park yapacak, parkları engelleniyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar. Baskılar bizi yıldırmaz, baskılar bizi bileyler. Daha güçlü olacağız. İstedikleri kadar baskı yapsınlar. Genci, yaşlısı, kadını erkeği, hep birlikte mücadele edeceğiz, bu ülkeye barış, huzur gelinceye kadar.”

Çankaya Belediyesinin daha önce binası olmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, güzel bir binanın hizmete açıldığını ve bütün hizmetlerin aynı yerde sunulacağını kaydetti.

-”Tıkır tıkır yapılmasının takipçisi de ben olacağım”-

Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın, “Bu binada yurttaşların işleri tıkır tıkır yapılacak” dediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Şimdi söylüyorum, tıkır tıkır yapılmasının takipçisi de ben olacağım” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Eğer biz gücümüzü birleştirir, onurlu bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak için mücadele edersek, eğer biz kendi ülkemizin çıkarlarını yedi düvele karşı savunursak, eğer biz, bizim düşüncemizi eleştiren kişilere ‘hayır ben seninle görüşmüyorum’ diyebilirsek, Türkiye’yi ayağa kaldırırız” diye konuştu.

İktidar partisinin “Türkiye Cumhuriyeti” ile sorunu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıyım” diyemediğini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan’ın, “Türkiye Cumhuriyeti ile arasında bir sorun olduğu” iddiasını yineleyen Kılıçdaroğlu, “Ama o sorunu giderecek olanlar sizlersiniz. O sorunu sandıkta gidereceğiz, özgür ve bağımsız Türkiye için” dedi.

Konuşmasında, ”23 Nisan’ı yasakladılar, 19 Mayıs’ı yasaklayacaklar. Sizin yasaklarınız bize vız gelir” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, her türlü yasağı çiğneyip geçeceklerini söyledi.

CHP’li gençlerin 19 Mayıs’ta Tandoğan Meydanı’nda olacağını, yarın da kendilerinin Aydın’da “Özgürlük ve Demokrasi” mitingi yapacaklarını bildiren Kılıçdaroğlu, Aydın’a selam gönderdi.

Kılıçdaroğlu, açılışını yaptıkları binanın Kızılay esnafına da faydası olacağını dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından sanatçılar Onur Akın ve Musa Eroğlu ile kalabalığı selamladı.

-”Kızılay’a yeni bir kimlik kazandıracak”-

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da SSK binası olarak bilinen harabe durumdaki yapıyı, çağdaş bir hizmet binasına dönüştürmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tanık, konuşmasının ardından hizmet binasının temsili anahtarını Kılıçdaroğlu’na hediye etti. Daha sonra binanın açılışı gerçekleştirildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları