loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 'CHP'yi PKK'lı diyerek suçluyorlar, PKK'nın saldırdığı tek lider benim'

Kılıçdaroğlu: 'CHP'yi PKK'lı diyerek suçluyorlar, PKK'nın saldırdığı tek lider benim'
Tarih: 21.02.2021 - 17:20
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin "PKK'lı" diyerek suçlandığını belirterek, "PKK'nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu ama toplum unutuyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Bursa İl Dernekleri Federasyonu üyesi dernek başkanları ile video konferans toplantısında bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu'nun toplantıda yaptığı konuşmadan satır başları şöyle:
-Siyasetin görevi şudur: Kişi işsizse iş bulacak, hastanede iyi tedavi olacak, herkesin işi, aşı olacak. Bunu bıraktık, sen Türk müsün, Kürt müsün, Alevi misin, Sünni misin? Sana ne? Bana şunu sor: Çocuğunun işi var mı yok mu, cevabını vereyim. Bu noktadan Türkiye'nin süratle çıkması lazım.

-Anayasanın 2. maddesi sosyal devletten bahseder. Dükkanı kapat, okulu kapat, diyorsan ekonomik sorunları gidermek zorundasın. Para var. Ama ne kadar, nerede kullanılacağına siyaset kurumu karar verir. Esnaf dükkanı kapatıyor, sorunlar giderilmiyorsa sorması lazım. 3 ayda toplam 3 bin lira veriyorsun. Bu elektrik doğalgazı bile karşılamaz. 

-Bu ülkede 83 milyon vergi veriyor. Bu sorunun sorulmadığı yerlerde demokrasi gelişmez. Bursa'da şehir hastanesi var. Kaça yapıldı bilen var mı? Ben de, milletvekilleri de bilmiyoruz. Bütün masraflarını biz karşılamıyor muyuz? Garanti veriyoruz. Bunun miktarını bilen var mı? Demokrasiden söz edeceksek siyasi iktidar hesabını vermek zorundadır.

-Milli birlik, dış güçler konusunda en hassas olan parti CHP'dir. Biz hiçbir egemen gücün Türkiye üzerine gölgesinin dahi düşmesini istemeyiz. Trump telefon ettiğinde papazı teslim eden kişiye oy verip hala milli birlikten söz ediyorsanı orada yollarımız ayrıdır. Dönüp bizde mahkemeler var, diyorsun. Ne mahkemesi hemen ertesi gün bırakıyorsun, özel uçakla gönderiyorsun. Papazı vermeyeceksin, bağımsız mahkemelerde yargılanacak. Kusura bakma, benim ülkem bir telefonla teslim alınacak ülke değil, diyeceksin. 

-Ben şehitlerin, memleketin hakkını savunmadıysam her şeyi söyleyebilirsiniz. Ama kendi ülkemizde yaşayan 83 milyonun hakkını ve hukukunu korumak zorundayız. Biz 83 milyonun yarattığı katma değerin önemli kısmını yurt dışındaki tefecilere faiz olarak ödüyorsak milliyetçilik bunun neresinde?  

-CHP'yi PKK'lı diye suçluyorlar. PKK'nın saldırdığı tek lider benim. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken canımızı zor kurtardık. Bir er şehit oldu ama toplum unutuyor. Bu ülkenin çıkarlarını savunmak kolay bir şey değildir, zordur. Milletin hakkını, hukukunu savunmak kolay değildir, zordur. Ankara'dan İstanbul'a 450 kilometre adalet yürüyüşü yaptım, bu kolay bir şey midir? Dünya siyaset tarihinde adalet için bir siyasetçi bu kadar uzun yol yürümemiştir. Biz hakkı, hukuku ve adaleti savunuruz. Hangi partiden, kimlikten, inançtan, yaşam tarzından olursa olsun hassas olduğumuz iki temel konu var, bayrak ve vatan. Bayrağımız dalgalanacak, vatanımızda özgürce, hür yaşayacağız."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları