loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyetin ilanı bizim en büyük devrimimizdir

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyetin ilanı bizim en büyük devrimimizdir
Tarih: 29.10.2020 - 11:50
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 97. yılında I. Meclis'i ziyaret etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'deki resmi törene katıldı. Kılıçdaroğlu, buradaki törenin ardından I. Meclis'i ziyaret etti.

Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan CHP lideri, "97 yıl  önce bu güzel binada cumhuriyet ilan edildi.Cumhuriyti kuranlar cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Savaş meydanlarından gelmiş, bedel ödemişlerdi. Cumhuriyetin ilanı bizim en büyük devrimimizdir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. 2. yüzyıla gidiyoruz. 2. yüzyılda cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olacaksa milletten korkmamak, milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım.
Zor günlerden geçiyoruz. Butün milletimin emin olmasını isterim: Bu ülke en zor günlerde bir araya gelerek barış içinde zorlukları aştı. Biz de aşacağız. 2. yüzyılda cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız. Cumhuriyeti kuranlara tek tek şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar bizi biz yapan değerlerdir. Onlara sahip çıkmak görevimiz."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları