Hükümetin dokunulmazlık konusunda ikiyüzlü bir politika izlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Bir milletvekilinin terörle bağlantısı varsa onun dokunulmazlığı zaten yok’ dedi.
Hükümetin dokunulmazlık konusunda ikiyüzlü bir politika izlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ‘Bir milletvekilinin terörle bağlantısı varsa onun dokunulmazlığı zaten yok’ dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında dokunulmazlıklarla ilgili konuştu.
Kılıçdaroğlu kürsü dokunulmazlığı dışındaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini söyleyerek şunları dile getirdi:
“Millet, milletvekilini memleketin sorunlarını çözsün, fakir fukaralığı kaldırsın, herkes huzur içinde yaşasın diye meclis gönderiyor. Seçilip gelen milletvekili milletin cebini değil de kendi cebini düşünüyorsa, milletin yoksulluğunu değil de nasıl ben köşeyi dönerim diye düşünüyorsa onun bu mecliste ne işi var, dokunulmazlığı kaldıralım dedik. Hemen olmaz dediler. Niye olmaz? ‘Bizde bir sürü adam var öyle, ne yapacağız biz bunları?’ diyorlar.
‘Şu anda var olan dosyaların tamamını hâkime gönderelim, böylece dokunulmazlığı ortadan kaldırmış olalım bir sefere mahsus’ dediler. Onun için de bir öneri getirdik. Şöyle: Kanunun çıktığı tarihe kadar ne kadar yolsuzluk, usulsüzlük, diğer soruşturmalar varsa kapsama girsin. Yolsuzluk var da henüz daha yeni çıkmış, onu da kapsama alalım. Yolsuzluğu kim yapıyor? Buradaki milletvekili değil, asıl yapan bakan, bütçeyi kullanan bakan, parayı harcayan bakan, köşeyi dönen bakan, birilerinin önüne yatan bakan, o bakanın hesap vermesi lazım. Yani Anayasa’nın 100’üncü maddesini de değiştirelim, bakanların ne ayrıcalığı var? Bunu verdik. Bu da olmaz, dediler. Hangi gerekçeyle olmaz? ‘Bizim böyle adamlarımız var, onları nasıl götürüp yargıya teslim edeceğiz?’ Biz kendimize güveniyoruz, korkmuyoruz, neyse getir kardeşim diyoruz ama adam gibi getireceksin, birilerinden intikam almak için değil.”
“İkiyüzlü politika izliyorlar”
Hükümetin, terörle bağlantılı olduğu iddiasıyla bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda ikiyüzlü bir politika izlediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Terörle bağlantılı milletvekillerinin dokunulmazlığı yoktur arkadaşlar. Anayasa gayet açık. Anayasa’nın 14’üncü maddesinde yer alıyor. Bir milletvekilinin terörle bağlantısı varsa onun dokunulmazlığı zaten yok, isteyen soruşturmayı açar. Bizim milletvekilleri, diğer partilerin milletvekilleri Ergenekon’da terör dolayısıyla hapiste değil miydi? Dokunulmazlığı getireceğim diyorsun, getir diyoruz, sonra kaçıyorsun. Sayın Davutoğlu’nun hodri meydanı samimi bir hodri meydan değil tiyatro başbakanın hodri meydanı, işin gerçeği budur” dedi.
Vişne Haber Ajansı