loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: 'Dorukhan Büyükışık’ın hesabını sormak, bu ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur!'

Kılıçdaroğlu: 'Dorukhan Büyükışık’ın hesabını sormak, bu ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur!'
Tarih: 12.09.2023 - 00:12
Kategori: Siyaset

Kılıçdaroğlu, 2018 yılında İzmir’de şüpheli şekilde ölen Dorukhan Büyükışık’ın Ankara Çankaya’da yaşayan ailesini ziyaret ederek babası emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık ile görüştü.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2018 yılında İzmir’de şüpheli şekilde ölen Dorukhan Büyükışık’ın Ankara Çankaya’da yaşayan ailesini ziyaret ederek babası emekli Tümgeneral Ethem Büyükışık ile görüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün ziyarete ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aradan geçen 5 yıla, bunca delile ve de ispata rağmen, bir Allah’ın kulu bile kılını kıpırdatmıyor. Savcılar, hakimler, ilk incelemeleri yapan güvenlik görevlileri, Adli Tıp Kurumu yetkilileri Adalet ve İçişleri Bakanları bu cinayetin üstünü örtmeye çalıştılar. Dorukhan Büyükışık her şeyden önce bu ülkenin bir evladıdır. Onu bu hayattan koparmanın hesabını sormak, bu ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur!" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Dün akşam E. Tümgeneral Ethem Büyükışık’ı evinde ziyaret ettim. Evlat acısı gözlerinden okunuyordu. Yine de müthiş bir vakurla yaşananları, evladını nasıl yitirdiğini delilleri ile anlattı. Dorukhan Büyükışık vefat edeli tam 5 yıl oldu. Bu durum, adı konmamış bir cinayettir. Aradan geçen 5 yıla, bunca delile ve de ispata rağmen, bir Allah’ın kulu bile kılını kıpırdatmıyor. Savcılar, hakimler, ilk incelemeleri yapan güvenlik görevlileri, Adli Tıp Kurumu yetkilileri Adalet ve İçişleri Bakanları bu cinayetin üstünü örtmeye çalıştılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde devlet kurumlarının bu kadar çürüdüğüne hiç tanık olmamıştık. Dorukhan Büyükışık her şeyden önce bu ülkenin bir evladıdır. Onu bu hayattan koparmanın hesabını sormak, bu ülkeyi yönetenlerin boynunun borcudur!"

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları