loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu, Elazığ’da İBB Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Törenine Katıldı

Kılıçdaroğlu, Elazığ’da İBB Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Törenine Katıldı
Tarih: 20.09.2022 - 16:45
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençler, sakın umutsuzluğa kapılmayın. Umudunuzu büyütün, kucaklaşın ve Türkiye’nin sorunlarına kilitlenin. Demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gazi Meslek Teknik Anadolu Lisesi Temel Atma Törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençler, sakın umutsuzluğa kapılmayın. Umudunuzu büyütün, kucaklaşın ve Türkiye’nin sorunlarına kilitlenin. Demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz” dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Hepinize teşekkür ederim. Güzel bir şey yapıyoruz. Türkiye’nin geleceği adına güzel bir şey yapıyoruz. Gençlerin daha iyi yetişmeleri, daha iyi koşullarda okumaları için güzel bir şey yapıyoruz. Ve bu güzelliği; bir acı üzerine, acının unutulması üzerine inşa ediyoruz.

Deprem oldu evet, insanlar hayatını kaybetti evet, binalar yıkıldı evet, okullar yıkıldı evet. Ama Türkiye güçlü bir ülke ve Türkiye yaralarını saran bir ülke… Deprem sonrası hemen geldim. Burada bulunduk. Elazığlı hemşerilerimle kucaklaştım, acılarını dinledim. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Bey de geldi. Aynı şekilde o da vatandaşları dinledi ve onların acılarını nasıl gidebiliriz diye yardım kampanyaları açtık. Şunu ifade edeyim. Yardım kampanyalarını sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil bütün partiler açtılar. Çünkü deprem bizi bir araya getirdi. Acılarımızı gidermek için bir arada, ortak mücadele etmek zorundaydık.

Okul yıkılmıştı evet. Sayın Başkan, Sayın İmamoğlu… Ben burada ticaret lisesini bitirirken bizim okulumuzun binası yoktu. Lisenin bir bölümünde daha sonra kentin üst tarafında, o zamanki adıyla Devrim Ortaokulu’nda ticaret lisesini bitirdim ve oradan üniversiteye geçtim. Ticaret lisesi sonradan oldu.

Şimdi depremden hemen sonra bu kadar güzel, aydınlık bir binayı burada inşa ediyoruz. Bu beni biraz geriye götürdü, benim gençlik yıllarıma götürdü. Elazığ’a götürdü. Dolayısıyla ben de isterdim ki kendi okulumda güzel okuyayım, o okulda anılarım olsun ve o okula geldiğim zaman hangi sıraya oturduğumu bileyim, hangi arkadaşlarla konuştuğumu bileyim. Öğretmenlerimi hatırlayım. Maalesef böyle bir anım yok ama öğretmenlerimi biliyorum, Elazığ’ı biliyorum, Harput’u biliyorum, tarihini biliyorum. Bütün gençliğim burada geçtiği için, Elazığ benim hayatımda unutulması zor olan kentlerden birisi. Dolayısıyla bu kent aynı zamanda bir kadim kent.

Az önce programı açan arkadaşımız da bu konuda güzel vurgular yaptı. Bu konudaki asıl çabayı gösteren arkadaşımızı da açıkça ifade edelim. Elazığ Milletvekilimiz Sayın Gürsel Erol. Evet çaba gösterdi, okulların yapılması lazımdı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapasitesi yetersizdi. Ama biz gönüllüydük, yapmak istiyorduk. Bu konuda deneyimimiz de vardı. Örneğin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ’ın bütün ilçelerine okul yaptı ve Milli Eğitim Bakanlığı’na anahtarı teslim etti. Her belediye başkanı şunu ister, benim bulunduğum kentteki okul güzel olsun, öğrenciler okullara güzellikle gitsinler. Okulun sosyal alanları olsun, kütüphanesi olsun, laboratuvarları olsun, spor salonları olsun. Çünkü gençler orada yeri geldiğinde okuyacaklar, müzik yapacaklar, enerjilerini boşaltacaklar, evlerine huzur içinde döneceler. Ve anne, baba da diyecek ki ‘Benim çocuğum Elazığ’ın en iyi lisesinde okuyor…’ Ve dolayısıyla anne, baba ve öğrenci; o güzelliği beraber yaşayacaklar.

Uzun süre çalışıldığını az önce Ekrem Bey açıkladı binanın mimarisiyle ve donanımıyla ilgili olarak. Bu da güzel bir şey. Öğrencilerin gerçekten burada gördük, inşallah açılışında da geleceğiz ve açılışını da yapacağız. O zaman binanın güzelliğini, öğrencilere neler verdiğini hep beraber bir şekliyle de görmüş olacağız.

Başkan, bir şeye değindi. ‘Keşke burada, Elazığ’ı yöneten yerel ve vali düzeyinde; yöneten insanlar da burada olsaydı’ dedi. Elazığ’a hizmet geliyor ama baskıdan ve korkudan gelemiyorlar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda; ne iktidar, ne muhalefet diyeceğiz, herkesi kucaklayacağız, herkesi. Bu millet artık kavgadan bıktı. Niye kucaklaşmıyoruz Allah aşkına? Aynı topraklarda yaşıyoruz. Vatan bizim vatanımız, bayrak bizim bayrağımız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama bu kavga nedeni değil ki. Bu bir hizmet aracıdır. Hizmet için biz düşüncelerimizi ifade ediyoruz.

Adalet… Onu gayet iyi biliyorum, adalet konusunda benim neler düşündüğümü de sadece Türkiye’deki 85 milyon değil, dünyada aklı eren herkes de biliyor adalet konusunda. Devletin dininin adalet olduğunu, adaletsiz bir dünyanın inşa edilemeyeceğini ve adalet olmadan da bu evlatlarımızın doğru dürüst bir iş bulamayacaklarını da biliyorum. O nedenle gençler adalet istiyorlar. Niçin? Eğer matematikte Türkiye yedincisi sözlü sınavda eleniyorsa bir sorunumuz var demektir. Hakimlik, savcılık sınavında ikinci olan eğer eleniyorsa bir sorunumuz var demektir. Bunları bitireceğiz.

Gençlerimizden şunu istiyoruz: Okuyun, soru sorun, merak duygunuzu büyütün. Çünkü eğitimin temeli nitelikli soru soracak kişiler yetiştirmektir, öğrenciler yetiştirmektir ve onların merak duygusunu büyütmektir. Merak duygusunu büyütürseniz onlar bu nasıl oluyor diye düşünecekler ve en azından düşündükleri olayın sırrını çözmeye çalışacaklar. Eğitimin başarısındaki ölçü de zaten budur.

Bu çerçevede; ne yaparlarsa yapsınlar değerli arkadaşlarım; bizler beraber, birlikte bu ülkeye adaleti getirmek, bu ülkeye demokrasiyi getirmek, bu ülkede herkesin karnının doyabileceği bir gelir düzeyini kişilere sağlamak bizim temel görevlerimizden birisidir. Gençler meraklanmayın. Bu okulda güzel okuyacaksınız. Anılarınız olacak bu okulda. Öğretmenlerinizle kucaklaşacaksınız, bizler de sizlerle onur duyacağız, sizlerle gurur duyacağız. Aileleriniz de sizinle onur ve gurur duyacaklar. Bizler gelip gidiyoruz ama Türkiye’yi yönetecek olanlar sizlersiniz. Sizler ne kadar iyi eğitim alırsanız Türkiye’nin istikbali o kadar güçlü olacaktır.

Hepinize teşekkür ederim, hepinize selamlarımı saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun diyorum.

Gençler, sakın umutsuzluğa kapılmayın sakın. Tek istediğim var; umutsuzluğa kapılmayın, umudunuzu büyütün. Kucaklaşın ve Türkiye’nin sorunlarına kilitlenin siz, demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz.

Hepinize teşekkür ederim. En başta da Sayın Başkan’a yürekten teşekkür ederim. Elbette ki, o teşekkürü belediye meclisindeki bütün üyelere yaptı. Aynı teşekkürü ben de yapıyorum. Sağ olun efendim.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları