loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: En temel sorun işsizlik

Kılıçdaroğlu: En temel sorun işsizlik
Tarih: 01.12.2014 - 13:51
Kategori: Siyaset

CHP'nin 'Geleceği Birlikte Kuruyoruz' İzmir Buluşması, Ege Bölgesi'nden parti meclisi üyeleri, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve partililerin katılımıyla Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en temel sorununun işsizlik olduğunu savunarak, "12 yılda Türkiye'nin en temel sorunu olan işsizliği çözemiyorsanız siz bu ülkeyi sağlıklı yönetemiyorsunuz demektir. Ben 12 yıllık süre istemiyorum. Sadece ve sadece 4 yıllık süre istiyorum, işsizlik sorununu çözmek için" dedi.

CHP'nin "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" İzmir Buluşması, Ege Bölgesi'nden parti meclisi üyeleri, CHP'li milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ve partililerin katılımıyla Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlendi.

Burada konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ege'nin incisi İzmir'in aynı zamanda üniversite, sanayi, tarım, fuarlar, cumhuriyet kenti olduğunu belirterek, 8 bin yıllık kültürü bağrında taşıdığını ve yaşattığını dile getirdi.

İzmir'in Türkiye'nin göz bebeği olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kültür zenginliğini, o kültürün nasıl yaşatıldığını, insan sevgisinin ne olduğunu görmek istiyorsanız İzmir'e geleceksiniz. Tarım nasıl yapılırmış, sanayi nasıl gelişirmiş, yurttaştan elde edilen her kuruş nerelere nasıl harcanmış, Kuvayi Milliye nedir? cumhuriyet nedir? cumhuriyetin değerleri nedir? bunların temeline inmek istiyorsanız yine İzmir'e, ilk kurşunun atıldığı kente geleceksiniz. Kadın erkek eşitliği neymiş onu görmek istiyorsanız, bir toplumda kadına nasıl değer verilirmiş, bir kadın iş yaşamında nasıl başarılı oluyormuş görmek istiyorsanız İzmir'e geleceksiniz. İzmir aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk'ü seven, Atatürk'ün de sevdiği bir kent. İzmir böyle güzellikleri olan bir kent. Ama bunun yanında sorunları olan bir kent. Bu sorunlar kentin yönetiminden kaynaklanmıyor, ülke yönetiminden kaynaklanıyor."

İzmir'in Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına ön koşulsuz destek veren bir kent olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, 2004-2013 arasında İzmir'in kamu yatırımlarından aldığı payın yüzde 5,76'dan yüzde 3,1'e düştüğünü öne sürdü.

İzmir'in 32 milyar lira vergi verdiğini buna karşın 700 milyon liralık yatırım aldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "İzmir'e böyle bir üvey evlat muamelesi yapılıyor. İzmirli bunun farkında. Ama İzmirli ülkesini seviyor. İzmirli her koşulda görevini yerine getiriyor. Bu iktidar İzmir'e yatırım yapmasa dahi İzmirli merak etmesin büyükşehir belediye başkanımız burada o zaten hükümetten fazla yatırımı İzmir'e yapıyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: En temel sorun işsizlik

4 yıl süre istedi

Dün Adana'da, daha önce de Diyarbakır'da olduğunu ve bu kentlerde de işsizlik sorununun bulunduğunu işsizliğin "toplumun bağrında derin bir yara" olarak durduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Hani okuma yazma bilmezsiniz, okula gitmezsiniz, yeterli eğitim almazsanız, iş bulamadığınız için kendinize gerekçe yaratırsınız. 'Okusaydım iş bulurdum' dersiniz. Ama bugün üniversite mezunları arasında işsizlik yüzde 30-35'lere dayanmış durumda. Mühendis, öğretmen iş bulamıyor. Hayatın her alanında üniversiteyi bitirip tıp fakülteleri hariç hemen hemen bütün üniversitelerden mezun olan öğrencilerimiz iş bulamıyorlar. Sorumuz şu; 12 yıldır bu ülkeyi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor. 12 yılda Türkiye'nin en temel sorunu olan işsizliği çözemiyorsanız siz bu ülkeyi sağlıklı yönetmiyorsunuz demektir. Ben bütün yurttaşlarıma şunu söylüyorum, en temel sorun işsizlik. Ben 12 yıllık süre istemiyorum. Sadece ve sadece 4 yıllık süre istiyorum, işsizlik sorununu çözmek için. 4 yıl deneyeceksiniz. Geleceği mutlu ve huzurlu bir Türkiye'yi yaratacağız. Çatışmayı değil uzlaşmayı egemen kılacağız. Tartışmayı değil uygarca konuşmayı egemen kılacağız. Kadın erkek eşitliğini egemen kılacağız. Emin olun bizim iktidarımızda her anne çocuğunu sabah güleryüzle okula gönderecek, huzur içinde gönderecek. Huzur içinde askere gönderecek. Biz bu güvenceyi bu topluma veriyoruz ve yetki istiyoruz. 4 yıl, 4 yıl sonra verdiğim sözleri yerine getirmezsek zaten yetki sizin elinizde yetkiyi elimizden alırsınız. Dediklerimizi yaparsak zaten siz diyeceksiniz ki 'iyi yönetiyorsunuz yolunuza devam edin' ve devam edeceğiz. Ben bundan adımın Kemal olduğu kadar eminim."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları