loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kendisine biat eden bir ordu istiyordu, orduya kumpas kurdu

Kılıçdaroğlu: Erdoğan kendisine biat eden bir ordu istiyordu, orduya kumpas kurdu
Tarih: 04.12.2020 - 11:00
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu T24'ten Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Mutfakta yangın varsa bunu nasıl görmezden gelebiliriz? Eleştiri yapınca çullanma politikaları geliyor. Desinler ki Kılıçdaroğlu'nun şu söylediği yalan. 

Tank palet fabrikasını Katar ordusuna bedava verdiniz, dedim. Desinler ki ihale yaptık, şu firmalar girdi... Tahammül edemedikleri için baskı kuruyorlar, dokunulmazlığını kaldıracağız, diyorlar. İktidar tahammülü kalmamışsa yönetemiyor demektir.İtiraz edenin sesini keseriz diyorlar. Bunlar bizi yıldırmaz.

Gittiğim yerler belli, takip edildiğimi biliyorum. Benim, ailemin telefonları dinleniyor. Benden rahatsız olan bir kesim var. Ülkeyi yöneten ya da ona destek veren bir parti çıkarı ya da tehdidi yeraltı dünyasından sağlayabiliriz diye arayışa giriyorsa demokrasi bitmiştir. Bir tane Kılıçdaroğlu  yok ki CHP'de binlerce Kılıçdaroğlu, on binlerce kişi var mücadele edecek. Her şeye rağmen inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz. 

Bir yerde ülkenin çıkarı varsa kişilerin hayatı çok önemli değildir. Önemli olan herkesin huzur içinde yaşaması, demokrasi için mücadele etmesidir. 

Geçen muhtarlar buluşmasında ben sizden oy istiyorum, dedim. 'CHP iktidar olduğunda çıkıp eleştirebilirsiniz, meydanlarda protesto edebilirsiniz. Size özgürlük vadediyorum' diyorum. 

Gazeteciler korkudan yazamıyor, TV'ler program yapamıyor. Basın İlan Kurumu, RTÜK var. Özgür medyayı nasıl usturabilirz diyorlar. Bunlar susturmayı düşünüyorsa kurum olmaktan çıkıp tetikçiliğe dönüşür.

Demokratik dünya Türkiye'yi kaygıyla izliyor. Hakları insanların elinden alıp 'ülkemizde demokrasi var' diye dolanıyorsunuz.

Türkiye 'AİHM kararlarına uyacağım' demiş. Karar alıyorsunuz hukuka aykırı, AİHM'e gidiyor. Siz karara uymuyorsunuz. Size güven kalır mı? AYM kararını en alttaki mahkeme uygulamadı. Bu 'gücümü hukuktan almıyorum, saraydan alıyorum' diyor.

İrfan Fidan en büyük intihalcilerden birisidir. Bunu alıp Yargıtay üyesi yaptınız. Gücü siyasi otoriteden alınca sürekli terfi alıp yükselir.

Kişi yargılanabilir ama adaletle yargılarsınız. Beraat ediyor kişi, tahliye kararı çıkıyor. Aynı dosyadan yeni bir suç uyduruluyor içeride tutuluyor. Siyasi otorite ve bekçisi yemin etmişler, çıkmayacaklar hapisten diye. 

Uzun süre cumhurbaşkanının bazı avukatlarını eleştirdim. Banka hesaplarına bakın, nasıl milyon dolar aldıklarını, kişileri nasıl tahliye ettirdiklerini söyledim. 

O kararlara yol açan uygulamaları kim yapıyor? Adalet yok Türkiye'de. Şu anda Yargıtay'da görev yapan, seçimlerde gidip AK Parti'ye oy veren hakimlerin büyük kısmı rahatsız. Yargı bu kadar çürütülmez. Yargıyı perişan ettiler. Bu son atmaalardan büyük rahatsızlık var. 

Erdoğan'ın açtığı tazminat davalarının aleyhime sonuçlanması için seyyar hakimler var. Davaların hakimlerin değişiyor, hakkımda karar veren hakimler oraya atanıyor. Ben bu davaları kazanırım. En son bir davayı kazandım, 13 bin euro ödeyecek Hazine bana. Benim söylediğimin nerese yanlış?Tank paleti bedava verdin yanlış mı? Kozmik odayı kim açtı, sen talimat verdin. Kanun çıkarıp yargıya FETÖ'cüleri atadılar mı atadılar. 'Yargıtay'a 163 militan atadınız' dedim o dönem çıkıp.

Mahkum ettirirsem, vatandaşa 'Kılıçdaroğlu doğru söylmedi tazminata mahkum oldu' diyecek. Vatandaş mahkemeleri biliyor. Takoz dedim, demokrasinin önündeki en önemli takoz.

MİT gözbebeğimiz giik orumamız gereken bir kuruluş, orada da yanlışlıklar olabilir. Önemli olan düzeltilmesi. MİT, MGK toplantılarına FETÖ ile ilgili rapor veriyordu. Erdoğan orduya kumpas kurmak istiyordu. Kendisine biat eden bir ordu istiyordu. Kumpas kurdu. MİT raporunu verdi, başbakan da, bakanlar da, kuvvet komutanları da biliyordu. Ama bunun siyasi riskini Erdoğan aldı üstüne. İktidar albayları tasfiye etmek için özel kanun getirdi. Bu parlamentodan geçti. İtiraz ettik. 

Erdoğan'ın hala BOP eş başkanlığını yaptığına inanıyorum. Sıradan birisi değil.

(Ali Mahir Başarır'ın sözleri) Konuşmada rahatsız edici cümle düzeltildi. Moderatör de düzeltilmesini istedi. Tank palet fabrikasını Katar'a niye veriyoruz, Ethem Sancak'ın tank palet fabrikasıyla ne işi var? Güneysulu Talip Öztürk'ü yanına al, dedi Erdoğan. 

2018'de açıklama yapıldı, 'ilk tankımız olacak' diye. Biri çıkıp desin ki 'şu ülkede de bir tank fabrikası başka bir orduya verildi' diye. Dünyada örneği yok. 

Asıl karşı çıkması gereken dönemin genelkurmay başkanıdır. Kimse korkudan konuşamıyor. Biz konuşuyoruz, Türkiye'nin çıkarları adına.

Katar ordusuna tank palet fabrikasına satışına ses çıkarmayanlar ülkelerini sevmiyorlardır. 

Bulunduğumuz coğrafya TSK'nın donanaım olarak da moral olarak da çok güçlü olması gerekr. Orduya kumpas kurup darmadağın ettiler. Eden adam sarayda oturuyor. Tanka palet fabrikayı sını Katar'a satıp 'orduyu seviyorum' diyor. İlker Başbuğ'u hağse attılar. Kimin sesi çıktı? Ben 30 Ağustos'ta gidip ziyaret ettim.

Türkiye'nin güçlenmemesi için her şeyi yapıyorlar. Katar tank üretse gelsin üretsin... Tankın t'si yok orada. 20 milyar dolarlık fabrikayı bedava nasıl veriyorsunuz? Bir Katar sevdası var. İhale ne zaman yapıldı, diye sorduk. İhale yok. 

Milletvekili arkadaşlarımıza her hafta haftalık değerlendirme göndeririz. Diyanet ve Genelkurmay'la ilgili politik söylemde bulunmayın deriz. Bu konularda genel başkan ve yetki verdiği bir arkadaşımız konuşur. 

Hulusi Akar, konuştu. Genelkurmay başkanının konuşması doğru değildir, sıcak siyasetin ortasına atlaması doğru değildir. Birilerinin baskısıyla konuşuyorsa yanlıştır.

TOBB başkanı talimatla gitmiştir. İradesi yok. Yassıada'ya git yatırım yap, dediler. Ölü yatırım. Bir kuruş para esnafa ayırdı mı acaba, yok. Sırtını saraya dayayıp istikbal bekleyen kimse olmamalı. Tarih onları affetmeyecektir. Kendi kurumların ihanet edenleri de tarih affetmeyecektir. 

Türkiye'nin çıkarları her şeyin üstündedir. 

Yerli ama gayrimilli bir ittifakla karşı karşıyayız.

Millet İtiakı seçimler döneminde oluşturuldu. İyi sonuçlar elde edildi.

Önümüzdeki süreçte öncelikle saray 'iktidarımı sürdürmek için nasıl düzenleme yapabilirim' arayışında. Küçük ortağını da ikna etmek zorunda. Bu arayış devam ediyor. O arayışa göre yeni bir tablo ortaya çıkarsa siyaset de kendisin ona göre konumlandırır. 

Önümüzdeki seçimleri bir parti seçimi olarak görmüyorum. Demokrasiden yana olanlarla otoriter yönetimden yana olanların seçimi önümüzdeki seçimler. Güçlendirilmiş parlamenter sisyemi savunuyoruz. 

Sayın Davutoğlu geldi, güzel bir çalışma yapmışlar. Benzer bir  çalışmayı biz de yapıyoruz. İYİ Parti ve Saadet Parti de çalışma yapıyor. Bugünden partilerin bir araya gelmesi söz konusu değil. Söylemde bir ortaklaşma var. Ucube tek adam sisteminin Türkiye'yi felakete götürdüğünü kabul ediyorlar.

Demokrasiden yana olan partilerin demokrasiyi getirmek için çaba harcayacakalrına inanıyorum. 

Vesayetin tamamen dışında ilk kez siyasi partiler birlikte ve tutarlı anayasa yapacaklar, buna inanıyorum.

İlk maddenin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen AK Partili vekil. TBMM kürsüsünde anayasa değilşikliklerinin yapıldığı görüşmelerde söyledi.

Ben o dönem Bahçeli'yi ziyaret etmiştim, 'ilk dört maddeyi değiştreceğini söyledi buna nasıl destek verilir' demiştim.

Ben TOBB'da konuşma yaptım. İlk 4 maddeyi tek tek okudum. Bunun neyini değiştireceksiniz, dedim. Böyle bir düşünce bizde hiç olmadı. Değiştirilmesini öneren kişiler AK Partili.

Anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu. Milletvekilleri uzmanlardan danışman aldı yanına. 60 madde konuşuldu, o düzenleme kaldı. Millet İttifakı olduktan sonra anayasa çalışma hiç olmadı. Anayasa değişikliğiyle ilgili TÜSES'in çalışması oldu. Bizden sayın Kaboğlu katıldı. TÜSES saygın bir STK'dır. Olmayan bir şey tartışılıyor.

-İktidar HDP'yii yanına çekemeyince ikinci parti kurup HDP'yi parçalar mıyız, görüşünde. İmralı'yla görüşmeler yapıldığı... Böyle bilgiler geldi. Selahattin beyin içeride tutulma gerekçelerinden birinin bu olduğu iddia ediliyor. Bu iktidar ve küçük ortağı kadar gayri milli olan hiçbir siyasi parti oluşmadı bugüne kadar. 

Millet İttifakı'nın parçalanmasını sağlamak Cumhur İttifakı'nın temel amaçlarından birisi. Uğraştılar olmadı. Şimdi de çok parti kurdurarak seçmeni başka yere kaydırırız mı arayışındalar. Bu tuzağa demokrasiyi savunan kimsenin düşmemesi lazım. 

(Çin aşısı gelince olur musunuz?) Doktorlara danışacağız. Olun derlerse oluruz. 

Covid sürecini yönetemediler. Belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlamaya çalıştılar. Aş evlerimizin paralarına bile el koydular. Belediye başkanlarımıza 'asla şikayet etmeyeceksiniz' dedim. Hepsi aşıldı.

Adana'da sedye üzerinde bile yer yok diyorlar. Zeydn Karalar sahra hastanesi yapmak istedi. Kapısına mühür vurdular, CHP'li belediye olduğu için. Şimdi sedye yok.

Ekonomiyi de yönetemediler. 1 TL esnafa verilemsi, faiziyle birlikte borç verildi. Bizi kıskanan ülkelere bir bakın esnafları için ne yaptılar? 

Spor karşılaşmalarını yanınlanması için Katar firması para ödemeyeceğim, dedi. Dava açsalar alacaklar ama arkasında Erdoğan var. 90 miylon dolar indirdiler. Doları da sabitleridler. 5.80 TL'ye çevirdiler. AKP'li eski vekil Mehmet Metiner, 'Katar, Türkiye'yi zaman zaman besliyor' dedi. Bunun itiraf edilmesi acı.

Sosyal devlet düşük gelirlinin yanıda olan, kimsenin aç ve açıkta kalmadığı devlet demektir. Şu anda Türkiye sosyal devlet olmaktan çıktı. Pandeminin en büyük tehlikesi gelir dağılımındaki adaletsizliğin büyümesi. 

Şu anda bankalardaki mevduatın yüzde 56'sı dolar. Vatandaşlar TL'ye değil dolara güveniyor. Yerli ve milli hükümetimiz süreci buraya getirdi.

Hiçkimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz ülkeyi yeniden inşa edeceğiz. Kadrolarımız var. Demokrasiden yana olan, dostlarımızla birlikte yapacağız. Önümüze çıkarılan engeller bizi yıldıramaz. Yolumuza devam edeceğiz.

Bugün için anketler bize çok fazla bir şey vermez. Kararsızlar fazla olabilir. Vatandaş can derdinde. Seçimlere yakın zamanda net pozisyon ortaya çıkar. Önümüzdeki günlerde görürsünüz CHP'nin oyu yüzde 15'e düştü diyecekler. Üye sayısı düştü, diyecekler. Üye sayımız düşmedi. Gençlerden çok talep var. 

Kayseri'ye gittim muhtarlarla toplantı yaptım. Muhtarlar toplantıya gelmesin diye muhtarlara baskılar yaptılar. Baskı olunca muhtarlar geldiler. Gelenlerin büyük kısmı bize oy vermiyor. 

O toplantıda bir muhtar arkadaşımız CHP'ye eleştiri getirdi. Yanıtını verdim. Doğru bilgileri verdim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları